Små marginaler när HP föll igen

HP Alingsås förlorade på nytt i Nolhagahallen efter 24–27 mot HK Ankaret. Likt tidigare hemmamatcher under hösten saknades den svåråtkomliga förmågan att vara bäst när det gäller.
– Det är samma sak igen. Vi var inte tillräckligt skarpa när matchen stod och vägde, kommenterade William Törnqvist efter säsongens fjärde hemmaförlust.

Att division 1 är en enkel serie var det nog ingen i HP Alingsås som trodde inför säsongen. Men att det skulle vara såhär förtvivlat svårt att ta poäng på hemmaplan kom nog som en överraskning.

På söndagen inkasserade HP sin sjätte förlust totalt i serien och sin fjärde på hemmaplan. Sedan tidigare hade Ystads IF U, HK Farmen och Anderstorps HK halvt bestulit HP på poängen i Nolhagahallen. Denna gången var det tabellfyran HK Ankarets tur att gå segrandes med små marginaler i den renoverade skokartongen.

Den första halvleken slutade 15–13 till gästernas favör, mycket tack vare fyra hemmautvisningar på kort tid.

Ankarets tvåmålsledning växte sig sedan allt större i inledningen av andra halvlek. HP läckte bakåt vilket skåningarna utnyttjade. Efter drygt 40 minuter var ställningen 16–21, varpå HP valde att ta timeout.

– Vissa går tungt och blir trötta. Vi fattar lite beslut som vi inte ska göra. Ankaret är ett såpass bra lag som man har inte råd med det. Vi visar jättebra moral matchen igenom och ingen kan anklaga oss för att inte kämpa. Men vi var inte tillräckligt noggranna, fortsatte Törnqvist. 

Efter timeouten fick HP bättre träff bakåt. Kenan Omerovic fick under en period bra hjälp av Pontus Josefsson Säll, Nils Mellert, Jacob Lundahl och Alexander Regen som avvärjde Ankarets niometershot.

Med tio minuter kvar skiljde det bara ett mål mellan HP och Ankaret. Adam Svenssons reducering till 21–22 gav hemmalaget vittring.

Men ännu en gång lyckades inte HP gå förbi motståndarna. Ankaret avgjorde istället i slutminuterna efter ett par misslyckanden i det uppställda anfallsspelet för HP.

– Det är samma sak som tidigare matcher. Vi är inte tillräckligt skarpa när det står och väger. Det känns som att vi för matchen i långa perioder men sen kommer det stunder där vi slarvar och de får kontra på oss. Vi kämpar och sliter i 60 minuter men är inte tillräckligt skarpa när det ska avgöras. Det känns som att man har sagt det några gånger nu, summerade William Törnqvist och fortsatte:

– Vi får försöka lära oss av de här situationerna och släppa på handbromsen lite. Vi måste tänka bort det mentala och bara gasa istället. Vi gjorde en bra prestation idag men det är svårt att ta med sig nu. Vi har visat att vi kan störa alla lag i den här serien men vi behöver ta lite poäng också, avslutade han.

Nästa match spelas nästa helg borta mot IK Lågan. Avkast är 15.00 i skånska Hörby.

HP Alingsås – HK Ankaret 24–27 (13–15)

AHK: Isak Hane 5, Jacob Lundahl 5, Alexander Wedin 3, Ronny Nummelin 3, Alexander Regen 3, Adam Svensson 3, Hjalmar Macfie 2.

HKA: Jonatan Trege Nilsson 8, Anton Bengtsson 6, Erik Karlsson 4, Adam Sandgren 3, Victor Hedin 3, Carl Sandström, Ludwig Bjuhrklint, Hampus Nygren.

Straffar:
* AHK: 0/1.
* HKA: 4/5.

Utvisningar:
* AHK: 5x2 min.
* HKA: 2x2 min.

Målutveckling: 2–1 (5 min), 3–4 (10 min), 5–6 (15 min), 8–8 (20 min), 11–11 (25 min), 13–15 (30 min), 14–17 (35 min), 16–20 (40 min), 18–21 (45 min), 20–22 (50 min), 22–24 (55 min), 24–27 (60 min).

Domare: Mille Kotur & Daniel Väre.

Publik: 212.

Skrivet av Olof Thyrelius   
2019-11-24 19:06