Benjamin Helander blev bästa målskytt i AHK.                               Foto: Bildbyrån

Alingsås HK vidare till åttondelsfinal

Returmatchen mot nederländska JD Techniek Hurry-Up slutade som väntat med storseger för Alingsås HK. Slutsiffrorna 37–26 innebär att AHK är vidare till åttondelsfinal i Challenge Cup.
– Ett av 16 lag, det är häftigt. Nu finns det något att se fram emot i februari, kommenterade Mikael Franzén efter avancemanget.

Med ett försprång på elva bollar skulle det mycket till om Alingsås HK skulle gå miste om platsen till åttondelsfinal. Visserligen hängde Hurry-Up med hemmalaget i inledningen, men likt mötet förra helgen växlade AHK sakta men säkert upp.

Halvtidsresultatet skrevs 17–11 till AHK som i praktiken avgjorde dubbelmötet med sitt ryck i målprotokollet. Andreas Berg var målgladast under första halvlek och vann löpkampen gång på gång mot gästernas högersexa.

– Vi hade två glödheta vänstersexor idag som sprang på allt. Tillsammans med vårt försvarsspel var det dem som avgjorde idag. Vi stod stabila bakåt och fick enkla mål framåt, analyserade Mikael Franzén och fortsatte:

– Det var en bra hanterad match från vår sida. Vi sprang mycket och hade bra energi. Jag tyckte inte vi underskattade dem utan körde på vårt spel. Det var bra gjort av oss.

Slutresultatet skrevs 37–26, efter bland annat nio mål av Benjamin Helander i andra halvlek.

Segern innebär att AHK spelar åttondelsfinal i februari. Lottningen sker på tisdag, samma datum som Alingsås drabbar samman med ärkeantagonisten IK Sävehof i Partille.

– Ett av 16 lag är häftigt. Det blir något att se fram emot i februari. Vi kommer ta det lugnt ikväll och sen börjar förberedelserna inför Sävehof på söndag. Det ska bli spännande, jag hoppas det kommer mycket folk på tisdag kväll.

Alingsås HK – JD Techniek Hurry-Up 37–26 (17–11)

AHK: Benjamin Helander 9, Andreas Berg 6, William Andersson Moberg 4, Andreas Lang 4, Johan Nilsson 4, Samuel Lindberg 3, Alexander Regen 3, Niclas Barud, Felix Claar, Axel Franzén, Aron Dagur Pálsson.

JDT: Rene Jaspers 7, Petar Puljic 4, Ronald Suelmann 4, Dragan Vrgoc 4, Harm Meijer 2, Tim Remer 2, Tiago Felipe Azenha, Kevin Bos, Sven Suton. 

Straffar:
* AHK: 2/2.
* JDT: 4/5.

Utvisningar:
* AHK: 4x2 min.
* JDT: 2x2 min.

Domare: Robert Harabagiu & Silviu Stanescu.

Publik: 639.

Skrivet av Olof Thyrelius   
2019-11-23 19:29