Arkivfoto: Bildbyrån.

AHK sprang i från Hurry-Up

Alingsås HK fick en drömstart i Challenge Cups tredje omgång. Segersiffrorna borta mot nederländska JD Techniek Hurry Up blev 32–21 (12–12).
– Varje mål är viktigt ute i Europa. Vi släppte inte iväg i första halvlek trots att inte spelade bra, sade Mikael Franzén efter bortavinsten.

 

 

Men trots slutmarginalen på elva bollar var det hemmalaget som inledde bäst. AHK hade besvär och tog även timeout efter knappa kvarten.

– De spelar den första halvlek ganska bra. Vi går på några saker som vi har snackat om. Det blir ofta annorlunda i verklighet än på video. De kommer ikapp och förbi oss i första halvlek, de leder rättvist, berättar Mikael Franzén och fortsätter:

– Men sedan i andra halvlek så orkar de inte riktigt. Vi fick bättre träff och de tappar marginalerna. Andreas Lang och Aron Dagur Pálsson var bäst idag tillsammans med Gustav Skagerling som står bra i mål.

Returen spelas nästa vecka på lördag klockan 16.00.

– Vi hanterade dagens match bra. Varje mål är viktigt i Europa. Det är viktigt att lära sig det. Vi släpper inte iväg dem i första trots att vi inte spelar så bra. Nu ska vi vinna i Estrad också, det är det det går ut på, berättar Franzén och avslutar:

– Det fanns inget nät bakom målet idag. Istället var det en tegelvägg samt lite lågt i tak. Men det är charmen med det här Europaspelet. Vi har blivit jättefint mottagna här nere. De gör verkligen sitt bästa och det är kul att se fler länder som brinner för handboll, avslutar en nöjd Franzén som även meddelar att alla i laget är hela och friska.

JD Techniek Hurry-Up – Alingsås HK 21–32 (12–12)

JDT: Ronald Suelmann 10, René Jaspers 5, Sven Suton 2, Jakub Kastner 2, Tim Remer, Sjoerd Boonstra.

AHK: Samuel Lindberg 7, Andreas Lang 7, Axel Franzén 6, Andreas Berg 4, William Andersson Moberg 2, Felix Claar, Fredrik Teern, Benjamin Helander, Jacob Lundahl, Johan Nilsson, Aron Dagur Pálsson.

Straffar:
* JDT: 1/2.
* AHK: 2/3.

Utvisningar:
* JDT: 4x2 min.
* AHK: 3x2 min.

Domare: Maton Lindebaum & Dor Laton.

Publik: 1 000.

Skrivet av Olof Thyrelius   
2019-11-17 10:58