pontusaxelsson505Pontus Axelsson. Foto: Bildbyrån

Pontus Axelsson lånas ut resten av säsongen

Alingsås HK:s målvakt Pontus Axelsson kommer att spela för VästeråsIrsta HF, förmodat topplag i division 1, resten av säsongen. 

– Jag ser fram emot att få en viktig roll med mycket speltid och lagets mål är att nå allsvenskan igen, säger Axelsson. 

Pontus Axelsson kom till Alingsås HK från moderklubben Strömstad HK 2016 och har de senaste åren svarat för flera fina prestationer i Handbollsligan och slutspelet de senaste åren. Nu står det dock klart att han kommer att representera VästeråsIrsta HF återstoden av säsongen. 

– Med Niklas Kraft och Gustav Skagerling hela är det svårt för Pontus att få den speltiden han behöver för att fortsätta sin utveckling och då blev det här en lösning som båda klubbarna och framför allt Pontus själv har mycket att vinna på. Han kommer att få mycket speltid och möjligheten att utvecklas ytterligare, säger AHK:s sportchef Christer Mårtensson

VästeråsIrsta HF trillade i våras ur allsvenskan men har som uttalat mål att ta sig tillbaka till den näst högsta divisionen och där kommer Pontus Axelsson att bli en viktig pusselbit. 

– Jag har hunnit träna två pass med laget och det känns kul att komma till en ny miljö, lära känna nya spelare och få andra rutiner. Det ser ut som att jag kommer att få en stor roll i laget och det ser jag verkligen fram emot, säger 20-åringen.    

2019-10-02 09:56