johannilssonJohan Nilsson går in i sin tionde säsong som AHK:are.

Johan Nilsson gör comeback i AHK

Alingsås HK får ett fint tillskott till truppen inför nästa söndags premiär i Handbollsligan. De senaste årens lagkapten Johan Nilsson snörar på sig skorna igen. 

– Jag har saknat handbollen mer än jag trodde och är glad att jag får möjlighet att slåss om en plats i laget igen, säger 27-åringen. 


Nio säsonger i Alingsås HK, två år som lagkapten, SM-guld, fyra SM-silver, Champions League-spel och två A-landskamper. Bland mycket annat var det saker som Johan Nilsson kunde se tillbaka på när han i våras summerade den handbollskarriär som då avslutades. 

Nu återupptas den oväntat och Nilsson börjar på måndag att träna med Alingsås HK igen för att försöka ta en plats i lagen inför höstens spel i Handbollsligan och Challenge Cup.

Kontraktet är skrivet fram till årsskiftet och Johan Nilsson kommer även att arbeta med ungdomsfrågor på AHK:s kansli tillsammans med Martin Lernås

– Det kändes som rätt beslut i våras, men jag har under sommaren omvärderat det och känt att jag fortfarande har ett sug efter handbollen. Jag har saknat killarna, jag har saknat Alingsås HK och det ska bli oerhört kul att börja träna med laget och förhoppningsvis hitta matchformen igen, säger Nilsson.

Vad har du för förhoppningar och förväntningar på dig själv och AHK? 

– För AHK:s del har jag stora förväntningar, jag tycker att laget är så bra att det kan vara med och slåss om guldet igen. För egen del går jag in med en ödmjuk inställning och känner att jag behöver visa att jag fortfarande håller för spel i Handbollsligan.

Och det här var inte bara ett sätt att komma undan försäsongsträningen? 

– Haha, nej, i våras var jag helt säker på att jag inte skulle spela mer handboll, men saker förändras och jag är glad att AHK ger mig den här chansen. Det är inte på något sätt självklart att få en sån här möjligheten så här nära säsongsstarten. Jag har spelat i AHK hela min vuxna karriär och har otroligt starka känslor för laget, så jag är extremt tacksam att jag får dra på mig den blåa tröjan igen. 

Du var lagkapten när du slutade i våras, kommer det bli konstigt att kliva in i laget som en ”vanlig” spelare? 

– Nej, verkligen inte. Även om jag bar bindeln då så fanns det många ledare i laget och det finns det även nu. Niclas (Barud) kommer att göra ett jättebra jobb som lagkapten och mitt största fokus är att försöka hjälpa laget på det bästa sättet jag kan. 

AHK:s tränare Mikael Franzén välkomnar tillbaka Johan Nilsson: 

– Johan har betytt mycket under alla mina år i Alingsås HK och när han berättade att han var sugen att spela igen var det självklart för oss att försöka hitta en lösning. Vi ersatte inte honom med en annan högernia när han slutade, utan tanken var att vi skulle spela med Andreas Lang, som har gjort det väldigt bra under försäsongen, och komplettera med högerhänta niometersspelare, men nu får vi ytterligare ett alternativ vilket är bra när vi ska kombinera Handbollsligan med ett förhoppningsvis framgångsrikt spel i Challenge Cup. 

Sportchefen Christer Mårtensson

– Vi var klara med vår trupp för flera månaders sedan och har varit väldigt nöjda med den, så det här blir en riktig bonus för oss. Johan har under åren visat att han har ett enormt hjärta och har alltid ställt upp på och utanför planen som spelare, lagkapten och klubbmedlem. Vi är oerhört glada att han vill fortsätta att jobba för AHK:s bästa, såväl som spelare och nu också i vår ungdomsorganisation där han kan bidra med sitt engagemang, sin kunskap och sin erfarenhet. 

Alingsås HK möter derbyrivalen och vårens finalmotståndare IK Sävehof i sin premiär i Handbollsligan nästa söndag, den 8 september.  
2019-08-30 14:23