Arkivfoto: Tommy Holl

Seger med mersmak i Fahlgrens Minne

Alingsås HK imponerade i Lennart Fahlgrens minnesmatch och vann med slutsiffrorna 31–23 (16–14). Gästande Önnereds HK stod för en hedersam insats men orkade inte stå emot i 60 minuter. Därmed är AHK:s enda träningsmatch i Estrad genomförd. – Jag är helt klart nöjd med dagens insats, sa en belåten Mikael Franzén efter matchen.


Cirka 750 spända åskådare tog sig till Estrad Alingsås under lördagseftermiddagen för att få sin första glimt av årets upplaga av Alingsås HK.

Saknades i AHK gjorde Alexander Regen och William Andersson Moberg, som nyligen kommit hem från U19-VM i Nordmakedonien, samt Andreas Berg och Gustav Skagerling.

Hemmalaget inledde starkt och skaffade sig snabbt ett försprång. Dessvärre åkte nyförvärvet Aron Dagur Pálsson på en smäll som tvingade honom av banan i resten av matchen.

– Aron fick kliva av efter fem minuter, vilket innebar att vi inte fick spela vårt 5–1-försvar som vi ville. Det var tråkigt, kommenterade Mikael Franzén efter slutsignal.

Halvtidsresultatet skrevs 16–14 till AHK, som släppte lite på gasen i slutet av första halvlek och bjöd in Önnered i matchen igen.

Men AHK växlade så småningom upp igen och sprang på nytt i från Önnered i målprotokollet. Ett imponerande försvarsspel i andra halvlek la grunden till segersiffrorna 31–23.

– Det var verkligen ett kliv framåt jämfört med förra matchen mot Aranäs. Det var många som var bra bakåt idag, inte minst Axel Franzén som var aggressiv i försvaret.

I veckan väntar ytterligare hård träning innan AHK tar bussen till Skövde i helgen för två nya träningsmatcher. Norska Runar står för motståndet på lördagen, medan danska Skjern med Jesper Konradsson i laget väntar på söndagen.

– Serien börjar närma sig nu. Vi har hittat våra roller ganska snabbt och har en bra känsla i laget. Jag ser fram emot den kommande veckan, avslutade Mikael Franzén.

Alingsås HK–Önnereds HK 31–23 (16–14)

AHK: Benjamin Helander 9, Andreas Lang 5, Axel Franzén 4, Samuel Lindberg 4, Felix Claar 3, Jacob Lundahl 2, Niclas Barud 2, Erik Andreasson, Fredrik Teern.

Publik: 750

Skrivet av Olof Thyrelius   
2019-08-19 14:56