Hemsidesbild

Challenge Cup Round 2

Alingsås HK går in i omgång nummer 2 av Challenge Cup och matchdatum är nu satta. Första matchen spelas hemma lördag 5 oktober och returmötet söndag 13 oktober. Tränare Mikael Franzén delar med sig av sina tankar.

Alingsås HK - HB Kjäerjeng
Lördag 5 oktober 17:00, Estrad Alingsås

HB Kjäerjeng - Alingsås HK
Söndag 13 oktober 17:00, Käerjenger Dribbel, Lucembourg

Är det förra årets SM-merit som gör att vi slipper rond 1?
- Nej, handlar inte om någon merit där utan det handlar om Sveriges ranking. Vi fick denna plats för att vi fick silver i finalen. Vinnarna fick Champions League och ettan i serien fick EHF-cupen samt trean i serien fick Challenge Cup. Både Kristianstad och Malmö valde dock att ansöka om wild card i en bättre rankad cup. Vi valde att stanna i Challenge Cup som är en turnering  som spelas för sista gången och saknar de högst rankade nationerna i Europa. Så inga lag från Tyskland, Frankrike, Spanien, Danmark och Ungern deltar. Vi valde denna för att vi skulle vara rätt högt rankade och inte som i EHF kanske åka på någon riktig drake direkt i första omgången.

Vår motståndare blev HB Käerjeng från Luxemburg, ”en lurig sådan” om man får tro handbollskanalen.se. Är det en lurig motståndare enligt dig?
- Vet inte så mycket om dem egentligen mer än att Pava Johansson, den gamla Guifaren, har spelat där några säsonger. Vet dock om att de gjorde ganska bra resultat förra året och slog ut Zeleznicar 1949 Nis från Serbien i kvalet till EHF cupen vilket inte är dåligt. De har en italienare vid namn Volpi som har varit stabil i många säsonger samt någon serb och makedon.

Har du börjat analysera Käerjeng redan eller hur förbereder man sig inför både premiär i Handbollsliga och Challenge Cup?
- Vi har inte börjat titta på dem än, men börjat reka lite och se om vi kan få några matcher på dem och där har vi lagt ut lite krokar. Annars handlar mycket nu om att hitta ett spel så fort som möjligt som kan vinna matcher.

Då har du kanske inte så stor koll på deras hemmaarena och publik?
- Nej, vet ingenting, men hoppas få en liten uppfattning om det när jag börjar kolla matcher. Vad jag däremot hoppas är att Alingsåsarna intresserar sig lite för att titta på en något annorlunda motståndare än vad vi är vana med. Förra året åkte vi ut mot Slovenska Gorenje i EHF och lite av anledningen var nog att jämfört nere i Slovenien så skapades ett helt annat tryck. Publikstöd är extra viktigt i Europamatcher!

Finns det några spelare där som handbollspubliken kanske känner till?
- Svårt att sälja in spelarna där då jag inte har koll, men att se annorlunda spelare är nyttigt och kul. Vi tycker det skall bli roligt att möta dem och vi gillar att möta motstånd som är lite svårscoutat, det är väldigt utvecklande för både spelare och ledare.

Luxemburg är ju inte världens ände direkt och chansen finns att det dyker upp en och annan AHKare i publiken. Som du var inne på tidigare så antar jag att det skulle uppskattas att få med sig en skara supportrar även dit?
- Självklart hoppas jag på stöd från Blåljus även på bortaplan. Det är häftigt att ha ett bortafölje och det är inte så ofta man får uppleva en plats som Käerjeng vilket jag tycker skall bli kul.

Dina och lagets egna förväntningar på detta europeiska handbollsäventyr är kanske ingen idé att fråga om, men vi kan kanske vinkla frågan så här… I vilken omgång skulle du känna dig mindre missnöjd av en förlust?
- Vi vill gå långt, inget snack om den saken. Det var därför som vi valde denna turnering för att vi tycker vi har en bra chans att gå långt och skapa oss erfarenheter som kommer göra oss bättre. Jag tror inte jag är nöjd med någon förlust oavsett omgång förutom att det är bäst av två som gäller och då kan vi förlora någon match bara det är rätt antal mål som vi förlorar så vi vinner totalt.

Då får vi tacka för pratsstunden, Mikael!

Försäljning biljetter hemmamatch 5 oktober
Information om när dessa biljetter släpps görs via facebook, men det går bra att hålla koll under KÖP DIN BILJETT HÄR med.

Fahlgrens Minne 17 augusti
Vi påminner också om att det på lördag 17 augusti kl.16.00 kommer att spelas Lennart Fahlgrens minnesmatch mot Önnereds HK. Då har man chansen att se lagets
nya spelare inför handbollsligapremiären 8 september mot IK Sävehof.

Då kan man också köpa säsongskort och välja sin plats, om man inte redan har en.

Varmt välkomna!

Skrivet av Maria Sundén   
2019-08-13 17:15