_TH11807
Gustav Skagerling spelade sin första match på väldigt länge      Arkivbild: Tommy Holl

Första träningsmatchen genomförd

Det blev en seger med 3 mål i den första träningsmatchen för säsongen. En bortamatch inför välfyllda läktare i Aranäshallen, Kungsbacka.

Niklas Kraft började strålande och höll nollan i några minuter och Alingsås kunde springa ifrån till några måls ledning. En ledning som Aranäs täppte till genom ett uppoffrande genombrottsspel som Alingsås inte fick stopp på.

I första halvlek var det en hel del kontringar från de blåa, men i andra blev det en liten mer uppställt för Alingsås del. Aranäs hittade en hel del kontringar, men Gustav Skagerling som stod i andra halvlek gjorde några riktigt fina frilägesräddningar. I andra halvlek var försvarsspelet lite tightare och det gjorde att Aranäs målskörd kunde hållas nere.

Anfallsmässigt så gjorde Aron Pálsson en riktigt fin debut och visade bra blick för spelet samt stod för några fina avslut. Bakåt så användes han också en hel del som spets i ett litet offensivare försvar. Benjamin Helander satte många mål och var en säker straffskytt. Axel Franzén gjorde en stabil debut och fick näta för sin nya klubb och så fixade han några straffar.

En annan spelare som fick göra sina första mål i A-lagströjan var Alexander Wedin. Totalt sett en match från förra säsongens finallag mot en för dagen mycket pigg motståndare i Allsvenska Aranäs, där mittnian Erik Rudvall stod för en fin insats samt målvakten Renny Svennberg.

Tränare Mikael Franzén lämnar följande kommentar:

- En bra inledning på träningsmatchandet där vi fick lite kvitton på det vi pratat om både bakåt och framåt. En helt ok match från vår sida där Aron, Benjamin samt målvakts-spelet sticker ut lite extra.

23-26 (14-15)
Målgörare AHK: Benjamin Helander 7 (5), Aron Pálsson 4, Andreas Berg 4, Samuel Lindberg 2, Felix Claar 2, Jacob Lundahl 2, Alexander Wedin 2 (1), Erik Andréasson 2, Axel Franzén

Målvakter: Niklas Kraft – 30 min Gustav Skagerling – 30 min

Domare: Rickard Canbro och Joakim Lindbratt

Skrivet av Maria Sundén   
2019-08-07 13:46