fredrikteernFredrik Teern har skrivit på för ännu en säsong. Foto: Bobby Bannister

Fredrik Teern klar för sjunde året i AHK

Handbollsligans bästa försvarsspelare stannar i Alingsås HK. Fredrik Teern har skrivit på för sin sjunde säsong i den blåa tröjan. 

– Jag älskar att spela för AHK och vi har ett jättespännande lag på gång nästa säsong, säger 30-åringen.  

När tränarna i Handbollsligan, mediarepresentanter och förbundskaptenen Kristján Andréssonfick säga sitt i slutet av säsongen fick Fredrik Teern ta emot priset som Handbollsligans bästa försvarsspelare säsongen 2018/19.

Nu står det klart att motståndarna får det jobbigt i minst en säsong till – Teern har nämligen skrivit på ett nytt ettårskontrakt med Alingsås HK. 

– Jag har varit i klubben i många år och vi har hittat en bra helhetslösning där jag kan kombinera handbollen med mitt civila jobb. Jag känner att jag fortfarande utvecklas som handbollsspelare och ser fram emot den nya säsongen där jag hoppas att vi kan vara med och slåss i toppen igen, säger Teern. 

– Sen ska det bli kul att se det nya lagbygget formas. Vi har tunga tapp i Johan Nilsson och Mishels Liaba, men spännande nyförvärv i Daniel Blomgren, Aron Dagar Pálsson och Axel Franzén. Jag tror att vi kommer att ha ett minst lika starkt lag kommande säsong och vi siktar på att gå långt i Europaspelet. 

Tränaren Mikael Franzén, som liksom Teern var en försvarsspecialist med HK Aranäs som moderklubb, är förstås glad att kunna ställa Teern på banan även kommande säsong. 

– Fredrik betyder jättemycket för oss både i försvars- och andrafasspelet, det visade han framför allt i slutspelet där han var väldigt viktig för oss. Han har blivit en kulturbärare i klubben och nu är sista pusselbiten till nästa säsongs trupp lagd. Fredrik har utvecklats i sitt spel och att han utsågs till Handbollsligans bästa försvarsspelare visar också att han har stor respekt från motståndarna och får uppskattning för det arbete han lägger ned. 

Christer Mårtensson

– Under sina år i klubben har Teern blivit en stor publikfavorit i Estrad Alingsås och det känns bra att vi har hittat en lösning som passar både Fredrik och AHK. Han har massor kvar att ge på handbollsplanen och kommer att bidra till att vi nästa säsong har Handbollsligans bästa försvar. 

Namn: Fredrik Teern
Position: Mittnio
Född: 28 september 1988
Längd/vikt: 200 cm/105 kg
Moderklubb: HK Aranäs
Kom till Alingsås HK: 2013
Facit i Handbollsligan och slutspelet 2018/19: 41 matcher, 43 mål, 37 assist, 28 bollstölder, 37 utvisningar, utsedd till Handbollsligans bästa försvarare
Aktuell: Klar för sin sjunde säsong i Alingsås HK

 

2019-07-03 11:45