Arkivfoto: Tommy Holl.

Imponerande seger i första semifinalen

Alingsås HK gjorde allt rätt i första semifinalen mot regerande mästarna IFK Kristianstad. Målvakt Niklas Kraft var fortsatt briljant och Mishels Liaba blev målbäst framåt med fem kassar. Slutresultatet skrevs 22–24 i Kristianstad efter en mycket väl genomfört bortamatch av AHK.
– Vi bjuder inte på något och är konsekventa bakåt, menade Mattias Flodman efter slutsignal.Alingsås HK tog bussen ner till Kristianstad utan William Andersson Moberg och Andreas Berg efter att de båda blivit sjuka under veckan. Ersatte gjorde HP-spelarna Gunnar Bodin och unge Alexander Wedin.

AHK gjorde en smart första halvlek, spetsat med ett extremt påläst och aggressivt försvarsspel. Niklas Kraft fortsatte dessutom sin fina form mellan stolparna och gick ut i paus med 50 räddningsprocent.

– Vi är väldigt konsekventa och spelar ett bra försvarsspel. Vi är noggranna och tålmodiga. Vi bjuder inte på något, förklarade assisterande tränare Mattias Flodman efter matchen.

– Det var en rolig uppgift att åka hit idag. De är stora favoriter men vi trodde på vårat spel fullt ut och gjorde det vi kom överens om, fortsatte han.

Framåt klev spelare som Mishels Liaba och Johan Nilsson fram under starten. Med stora anfallsrörelser skapade man luckor i Kristianstadförsvaret som man utnyttjade. Halvtidsresultatet skrevs 8–10, trots hela fem tvåminutersutvisningar för AHK.

– Det var kul att spela idag. Vi avgör matchen genom ett bra försvarsspel samt att Kraft är stabil i mål. Vi snackade inför matchen om att kämpa i försvar och kriga i duellerna. Vi gör det vi är bra på, sade Mishels Liaba efter slutsignal.

Även i andra halvlek lyckades AHK i sitt försvarsspel. Men framförallt var det Niklas Kraft som återigen stod i vägen för Kristianstad när de hittade skottlägen. Efter dryga 45 minuter var ställningen 15–17.

AHK visade prov på stor kyla i slutet och satte säkert sina lägen i mål. Andreas Langs 19–22 och Samuel Lindbergs 20–23 avgjorde den första semifinalen inför en jublande bortaklack.

– De var grymma. De hördes hela matchen och gav oss lite extra energi, hyllade Flodman.

Därmed vänder AHK nu på hemmaplansfördelen och sätter press på IFK i nästa möte. Den andra semifinalen spelas den första maj med avkast 15:00 i Estrad.

– Spelarna är lediga imorgon, sedan tränar vi igen på söndag. Vi ska titta på lite detaljer bakåt och framåt. Det ska bli jättekul att förhoppningsvis spela inför ett fullsatt Estrad, sade en nöjd Flodman.

IFK Kristianstad – Alingsås HK 22–24 (8–10)

KRI: Stig Tore Moen 7, Olafur Gudmundsson 4, Valter Chrintz 4, Viktor Hallén 2, Marc Canellas 2, Arnar Freyr Arnarsson 2, Anton Halén.

AHK: Mishels Liaba 5, Felix Claar 4, Benjamin Helander 3, Johan Nilsson 3, Andreas Lang 3, Samuel Lindberg 3, Fredrik Teern, Tobias Sandberg, Niclas Barud.

Målvakter:
* KRI: Richard Kappelin 9/30=30% + 0/2 7m, Leo Larsson 0/1 7m.
* AHK: Niklas Kraft 14/34=41% + 1/3 7m.

Straffar:
* KRI: 2/3.
* AHK: 3/3.

Utvisningar:
* KRI: 4x2 min.
* AHK: 8x2 min + ett rött kort.

Domare: Mirza Kurtagic & Mattias Wetterwik.

Publik: 4 718.
Skrivet av Olof Thyrelius   
2019-04-26 20:51