Arkivfoto: Tommy Holl.

Misstag fällde AHK i Lund

Alingsås HK kom i gott slag till fredagsmatchen mot Lugi. Men misstag och tekniska fel fällde gästerna som inte riktigt nådde upp till sin maxnivå. Lugi vann rättvist med siffrorna 30–26 (13–10).
– Vi var inte tillräckligt kliniska i de lägen vi kunde gått förbi, menade Mikael Franzén.


AHK kom till Lund med bra form. Senast slog man antagonisterna Sävehof på bortaplan, innan dess utklassade man Ystads IF i Estrad. Men ett hungrigt och fokuserat Lugi satte stopp för AHK:s segertåg.

Utöver oskärpa i avsluten och tveksamheter i närkampssituationer gjorde Alingsås HK i mångt och mycket en godkänd första halvlek. Två missade straffar ledde till ett tremålsunderläge efter tio minuter. Samtidigt som Lugi var kliniska från straffpunkten och satte fyra av fyra innan paus. 

De båda målvakterna Josip Cavar och Niklas Kraft var vassast i inledningen och höll nere halvtidssiffrorna till 13–10. Kraft gick ut i paus med imponerande 50% i räddningar.

– Kraft gjorde en riktigt bra första halvlek och Felix Claar var bra matchen igenom. Det fanns några ljusglimtar att ta med sig härifrån, även om det var en tung förlust, menade Mikael Franzén.

AHK var flera gånger om nära i andra halvlek att kliva förbi Lugi och ta ledningen. Men passmissar och tappade bollar gjorde att pendeln svängde över till hemmalagets fördel, som sprang iväg till två eller tre bollars ledning.

– På något sätt tycker jag ändå att vi gör många bra grejer. Vi tar oss till bra lägen men missar för många frilägen och straffar. När vi försöker ta oss förbi Lugi gör vi några konstiga tekniska fel. De var lite bättre än oss idag, kommenterade en lätt besviken Franzén.

– Vi kommer inte riktigt över kanten. Vi gjorde lite för många misstag som vi inte gjorde i de tidigare matcherna, fortsatte han.

Slutresultatet skrevs 30–26 (13–10) till Lugi. Ett tungt poängtapp för AHK som tappar kontakten till IFK Skövde och HK Malmö på andra och tredjeplatsen.

Däremot förlorade Ystads IF borta mot Eskilstuna Guif. Därmed stannar AHK kvar på fjärdeplatsen inför den tredje sista omgången. Härnäst väntar HK Malmö på bortaplan. Avkast är måndag 19:00.

– Nu hade vi lite flyt med de andra resultaten. Mot Malmö är det på’t igen som gäller och titta framåt, avslutade Franzén.

Lugi HF – Alingsås HK 30–26 (13–10)

LHF: Lucas Pellas 7, Carl Möllerström 6, Hampus Henningsson 5, Alfred Jönsson 4, Markus Sjöbrink 3, Casper Käll 3, Niclas Paradis, Anders Hallberg.

AHK: Felix Claar 6, Andreas Berg 4, Niclas Barud 3, Johan Nilsson 3, Mishels Liaba 3, Benjamin Helander 2, William Andersson Moberg 2, Samuel Lindberg 2, Andreas Lang.

Målvakter:
* LHF: Josip Cavar 9/26=34% + 1/3 7m + Anton Hagvall 6/12=50%.
* AHK: Niklas Kraft 12/30=40% + 0/3 7m, Pontus Axelsson 3/10=30% + 0/2 7m.

Straffar:
* LHF: 5/5.
* AHK: 2/4.

Utvisningar:
* LHF: 1x2 min.
* AHK: 3x2 min.

Domare: Andrej Smajlagic & Sandro Smajlagic.

Publik: 1 149.

Skrivet av Olof Thyrelius   
2019-03-08 22:30