williamtornqvistWilliam Törnqvist.

Två nya år i AHK för William Törnqvist

William Törnqvist kommer att utveckla handbollstalanger i Alingsås även kommande två säsonger. Samtidigt utökas hans tränarroll i Alingsås HK. 

Den i HK Eskil fostrade handbollstränaren William Törnqvist är inne på sin andra säsong i Alingsås HK. Han är huvudansvarig för klubbens A-pojkar, assisterar Mattias Flodman i såväl juniorlaget som division två-laget HP Alingsås och leder också ett pass i veckan med B-pojkarna. 

Till nästa säsong växlar han upp och utöver huvudansvaret för A-pojkarna blir hans roll runt juniorerna och HP större och tydligare samtidigt som han kliver in och förstärker organisationen på handbollsgymnasiet. Han kommer också att arbeta med rekryteringsarbetet till såväl elitverksamheten som handbollsgymnasiet där ett 50-tal pojk- och flickspelare går varje år. 

– Jag har trivs väldigt bra i Alingsås HK och tycker att det är en bra miljö att utvecklas i, inte bara för spelarna utan också för mig som tränare. Det finns oerhört många handbollskunniga personer i föreningen och jag lär mer hela tiden, säger han. 

Den här säsongen har han bland annat fått se pojkar 14, pojkar 16 och herrjuniorer ta sig vidare till steg fyra i ungdoms-SM där de kommande månad kommer att göra upp om finalstegsbiljetterna. 

– Jag tycker att alla tre lag har möjligheter att vara med och slåss om platserna i finalsteget, men även om ambitionen är att vara med långt framme i SM-stegen är det viktigaste för oss att utveckla spelare på längre sikt, framtida elitspelare. Förhoppningen är att fler spelare ska kunna gå genom de egna leden, från pojkar 15 till elitlaget, säger Törnqvist.  

Förutom de tre pojklagen har AHK två flicklag vidare till steg fyra i USM (flickor 14 och flickor 16) med flera spelare som går eller kommer att bli aktuella att gå på handbollsgymnasiet där Törnqvist kommer att verka.  

Alingsås HK:s klubbchef Christer Mårtensson:

– Kontinuiteten är viktig så vi är jätteglada att William trivs och vill stanna i Alingsås och AHK. Han är en väldigt kompetent tränare med stor utvecklingspotential och har redan gjort stora avtryck under sin tid här. Att han nu förlänger är en kvalitetssäkring för våra spelare i föreningen.

2019-02-27 10:35