Gustavskagerling505Gustav Skagerling. 

Gustav Skagerling stannar i AHK

Målvakten Gustav Skagerling har bestämt sig för en tredje säsong i AHK-tröjan. 

– Det har bara funnits en klubb som gällt för mig i Handbollsligan, säger 26-åringen från Tyresö. 

I fredags blev det officiellt att Felix Claar stannar i Alingsås HK ytterligare en säsong – i dag är det en annan nyckelspelare som gett samma besked. Målvakten Gustav Skagerling har skrivit på ett nytt ettårskontrakt. 

– Jag har valt mellan att stanna i Alingsås och att flytta hem till Tyresö, några andra alternativ har jag inte funderat på trots att flera andra klubbar hört av sig. Magkänslan avgjorde för AHK:s fördel och det känns skönt när beslutet nu är fattat. Jag känner att jag inte är färdig med elithandbollen och då är Alingsås det bästa valet för mig, säger Skagerling som kom till AHK sommaren 2017. 

– Jag tycker att jag fått en fin utveckling i AHK och etablerat mig i Handbollsligan. Framför allt är det nog fysiken som blivit bättre, jag känner mig snabbare och bättre även om kroppen blir äldre.

Just nu står Skagerling på skadelistan efter att ha drabbats av en sträckning i baksidan av låret i matchen mot Redbergslid den 8 februari, men han hoppas vara tillbaka lagom till slutspelet. Skagerling ligger med i toppen av målvaktsligan efter att ha räddat 38 procent av skotten den här säsongen och han har också ligans näst bästa MEP-poäng bland målvakterna. 

– När vi värvade Gustav kände vi oss trygga med att han skulle bli en toppmålvakt i Handbollsligan och det har han visat att han har blivit. Han har en väldigt hög högstanivå och tillsammans med Niklas Kraft och Pontus Axelsson bildar han en målvaktstrio som jag är väldigt nöjd med, säger AHK:s tränare Mikael Franzén

Christer Mårtensson, klubbchef i Alingsås HK: 

– Vi har hela tiden haft en bra dialog med Gustav och varit i princip överens sedan en tid tillbaka och nu har vi lyckats lösa de sista små detaljerna. Det känns oerhört skönt att vi kan fortsätta med samma målvakter även kommande säsong, jag ser det som en styrka att vi kan ha kontinuitet på positionen. 

FAKTA
Namn:
 Gustav Skagerling
Position: Målvakt
Född: 22 februari 1993
Längd/vikt: 186 cm/90 kg
Moderklubb: Tyresö Handboll
Facit i Handbollsligan 2018/19: 23 matcher, 210 räddningar på 528 spelskott (38%) och 10 räddningar på 39 straffar (25%)
Aktuell: Klar för sin tredje säsong i Alingsås HK

2019-02-25 15:23