Felix505Felix Claar. Foto: Patrik Skoglöw/Bobby Bannister

Felix Claar stannar i Alingsås HK

Trots anbud från flera olika ligor har nyckelspelaren Felix Claar valt att spela i Alingsås HK även nästa säsong. 

– Jag såg ingen anledning att flytta bara för sakens skull, utan tror att Alingsås är bästa klubben för mig att fortsätta min utveckling i, säger 22-åringen. 

2013 skrev den då 16-årige Felix Claar på sitt första kontrakt med Alingsås HK och debuterade tämligen omgående i elitlaget. De senaste säsongerna har han varit en av Handbollsligans bästa spelare och varit med på flera läger med såväl a-landslaget som ligalandslaget. 

Nu står det klart att Claar, som spelat närmare 200 matcher och gjort 649 mål i Handbollsligan och slutspelet, stannar i AHK även över nästa säsong. 

– Jag trivs jättebra i både Alingsås och AHK och tycker att jag har haft en stigande utvecklingskurva alla år jag varit här. Det har funnits alternativ utomlands, men för mig är det viktigt att allt känns rätt om jag ska flytta och det gjorde det inte. Jag känner att jag fortfarande kan utvecklas i AHK och det känns som att vi får ett väldigt spännande lag nästa säsong, säger Norrköpingssonen som är AHK:s främsta måskytt den här säsongen. 

AHK har nu fem högerhänta niometersspelare klara för nästa säsong. Förutom Claar, William Andersson Moberg och Jacob Lundahl ansluter Daniel Blomgren från Önnered och islänningen Aron Dagur Pálsson. Dessutom finns vänsterhänte Andreas Lang kontrakterad. Ett eller två namn ytterligare kommer att göra dessa sex sällskap på nio meter. 

– Vi är förstås oerhört glada att Felix, som är en av ligans absolut bästa spelare, valt att stanna ytterligare ett år och ser AHK som ett bättre alternativ än utländska klubbar. Det ser vi som ett kvitto på att vi är en attraktiv klubb som utvecklar fina spelare, säger klubbchefen Christer Mårtensson

Tränaren Mikael Franzén är glad att få se Claar i sitt spelarastall för sjunde säsongen i rad. 

– Fantastiskt att en så duktig spelare ser Alingsås HK som bästa alternativet för sin fortsatta utveckling. Han har kvaliteter som få andra i ligan kan matcha. Med Felix klar känns truppen inför nästa säsong väldigt spännande, säger Franzén. 

FAKTA
Namn:
 Felix Claar
Position: Vänster-/mittnia
Född: 5 januari 1997
Längd/vikt: 192 cm/97 kg
Moderklubb: Norrköpings HK
Landskamper: 55 U
Facit i Handbollsligan (inkl slutspel): 190 matcher/649 mål 
Aktuell: Klar för sin sjunde säsong i Alingsås HK

2019-02-22 10:42