arondagurpalssonAron Dagur Pálsson har skrivit på för två år i AHK. 

Isländsk storskytt klar för AHK

Det blir isländskt i Alingsås HK igen. Landslagsmeriterade niometersspelaren Aron Dagur Pálsson har skrivit på för de kommande två säsongerna.  

– Jag ser fram emot att komma till Alingsås för att utmana om topplaceringarna i Handbollsligan, säger 22-åringen. 

Efter Daniel Blomgren från Önnered och och Axel Franzén från Skövde har nu Alingsås HK gjort sin tredje värvning inför nästa säsong. Han heter Aron Dagur Pálsson och spelar för tillfället i isländska ligalaget Stjarnan. 

22-årige Pálsson är 199 centimeter lång, väger 105 kilo och kan spela såväl vänster- som mittnia offensivt. Defensivt spelar han centralt eller som spets i ett 5–1-försvar. 

– Jag är jätteglad att kontraktet nu är påskrivet och jag ser verkligen fram emot att komma till Alingsås. Jag fick ett väldigt bra intryck när jag besökte staden och klubben och det känns som ett väldigt bra steg för mig i min önskan att fortsätta att utvecklas som handbollsspelare, säger han. 

Pálsson var bofast i det isländska 96-landslaget, där han flera gånger ställdes mot Felix Claar, och har dessutom spelat två A-landskamper för Island. 

– Felix är en fantastisk spelare och jag hoppas att jag får möjlighet att spela med honom, han får gärna stanna ett år till. 

Hur skulle du beskriva dig som spelare?

– Jag är lång och skjuter bra från nio meter, men min största styrka tycker jag är spelsinnet och samarbetet med linjespelaren. Jag gillar att styra spelet och har mest spelat mittnia den här säsongen, men spelade tidigare mer till vänster. 

AHK:s tränare Mikael Franzén har följt Pálsson under en längre tid och är glad över att värvningen nu är i hamn. 

– Jag hade en väldigt bra bild och fina referenser om honom från flera håll och den positiva bilden förstärktes när han besökte oss. Det är en allsidig tvåvägsspelare som både har ett bra skott och fin spelförståelse och samtidigt är väldigt duktig bakåt. En bra pusselbit i vårt lagbygge inför kommande säsonger. 

Klubbchefen Christer Mårtensson

– Vi är jättenöjda att få hit Aron som stått högt på vår lista ett tag. En jätteduktig tvåvägsspelare som har potential att utvecklas ytterligare hos oss.

Senaste islänningen i AHK-tröjan var Asbjörn Fridriksson som spelade i klubben 2011–2012 innan han flyttade tillbaka till Island. 

FAKTA
Namn: 
Aron Dagur Pálsson
Position: Vänster-/mittnia
Född: 18 oktober 1996
Längd/vikt: 199 cm/105 kg
Moderklubb: Grótta
Nuvarande klubb: Stjarnan
Landskamper: 2 A och 60 U (för Island), 
Aktuell: Klar för Alingsås HK kommande två säsonger

2019-02-20 10:44