axelfranzen_505Axel Franzén och AHK:s klubbchef Christer Mårtensson

Franzén ny mittsexa i Alingsås HK

Axel Franzén har tagit stora kliv på utvecklingsstegen de senaste åren och nu står det klart att den 22-årige mittsexan spelar för Alingsås HK kommande två säsonger.

I november presenterades Daniel Blomgren som Alingsås HK:s första nyförvärv inför kommande säsong, nu är det klart med det andra. Axel Franzén, som för tillfället spelar i andraplacerade IFK Skövde, har skrivit på för två år i AHK. 

– Alingsås HK har visat att de tror och vill satsa på mig, så det känns riktigt bra att få spela där nästa säsong. Det är alltid svårt att komma till Estrad Alingsås och spela, dels för att publiken är så bra och dels för att det både smäller på och går undan när de spelar. Det ska bli kul att bli fortsätta utvecklas där, men först ska jag spela klart säsongen och hjälpa Skövde till bästa möjliga resultat, säger Franzén som därmed kommer att bilda mittsextrio med Niclas Barud och Alexander Regen efter sommaren. 

AHK:s tränare Mikael Franzén ser fram emot att få sin namne (ej släkt) i laget nästa säsong.  

– När vi letade efter spelartyper som kan leda Alingsås HK vidare in i framtiden och vara en kulturbärare så fastnade vi för Axel. Han har en fin fysik och är ett rivjärn som ger allt i alla situationer, både framåt och bakåt. Vi är jätteglada att han valt att ta nästa kliv hos oss, säger Franzén. 

Christer Mårtensson, klubbchef i Alingsås HK: 

– Axel var eftertraktad av många klubbar och vi är jätteglada att han bestämde sig för AHK och känner att han kan fortsätta att utvecklas i vår verksamhet. Vi tror stenhårt på honom och han har en spelstil som kommer att uppskattas av publiken i Estrad Alingsås. 

Namn: Axel Franzén
Position: Mittsex
Född: 22 november 1996
Längd: 190 cm
Vikt: 98 kg
Moderklubb: Lysekils HK
Övriga klubbar: GF Kroppskultur, HK Drott Halmstad, IFK Skövde

2019-01-14 10:43