regen2Alexander Regen. Foto: Tommy Holl

Två nya år i AHK för Alexander Regen

Mittsexan Alexander har förlängt sitt kontrakt. Gotlänningen har skrivit på för två nya säsonger och stannar därmed minst till sommaren 2021. 

Alexander Regen kom till Alingsås HK från moderklubben Visby IF Gute 2016 och inför den förra säsongen flyttades han upp till elitlaget. 

Den här säsongen bildar han mittsexpar med Niclas Barud och har svarat för fina insatser i Handbollsligan. När klubben erbjöd ett nytt kontrakt som sträcker sig även över kommande två säsonger, skrev 18-åringen på. 

– Jag trivs oerhört bra i AHK, så det var inte mycket att fundera på när jag fick chansen att stanna i klubben. Jag har utvecklats massor sedan jag kom hit och känner att det är bästa stället för mig för att kunna ta nästa steg. 

Mikael Franzén, tränare i Alingsås HK: 

– Alexander har en härlig inställning och gör allt varje dag för att bli en bättre handbollsspelare. Han har visat på träningar och matcher att han vill och kan ta plats och vara med och utmana i framtiden. En mycket bra egenskap som vi vill belöna och vi är glada att han valt att stanna i klubben, säger tränaren Mikael Franzén. 

Christer Mårtensson, klubbchef i Alingsås HK: 

– Det känns jättebra att Alexander valt att stanna i Alingsås HK. Det är en spelare vi hela tiden trott på och som med sin inställning, vilja och ambition tagit nya kliv i utvecklingen. Han har visat att han håller hög klass och vi är stolta över att han kommer att fortsätta visa det i vår tröja.  

Namn: Alexander Regen
Position: Mittsex
Född: 21 juli 2000
Längd: 184 cm
Vikt: 93 kg
Moderklubb: Visby IF Gute

2018-12-03 12:08