Ny förlust mot IFK Skövde


Alingsås HK kom upp som en sol senast mot IFK Kristianstad men föll som en pannkaka borta mot IFK Skövde. AHK kunde inte tygla Skövdes tunga och energiska anfallsspel. Slutsiffrorna skrevs 33–25 (15–9).
– Förluster kan se ut på olika sätt men det får inte se ut på detta viset, kommenterade huvudtränaren Mikael Franzén.

Alingsås HK kom till dagens Västgötaderbyt utan Felix Claar och Fredrik Teern. Som följd fick spelare som William Andersson Moberg, Jacob Lundahl och Tobias Sandberg gott om speltid. Inledningsvis hängde AHK med Skövde. Trots en mindre bra start kom man snabbt ikapp hemmalaget. Kvitteringen kom i den 16:e minuten genom en singelkontring av Samuel Lindberg. Men Skövdes fartfyllda anfallsspel skapade dock stora problem för AHK. I slutet på den första halvleken tappade AHK-spelarna ofta markeringen och släppte till alldeles för många lägen. Dessutom fick man ingen fart i sin offensiv. Halvtidsresultatet skrevs 15–9 till IFK Skövde.

– Våra dalar var för djupa idag. Vi hamnade i perioder där alla sex spelare ute på plan gjorde misstag och förlorade därför dem perioderna med sex eller sju-noll. Det ska inte få hända vilket är jäkligt tråkigt, berättade Mikael Franzén efter slutsignal.

I den andra halvleken lyfte sig AHK anfallsmässigt. Tyvärr saknades det ett dugligt försvarsspel för att komma ta ikapp Skövdes halvtidsledning, vilket den andra halvlekens siffror tyder på (18–16).– Det är försvarsspelet jag är mest besviken på, vi var helt under isen. Vi gör tvärtom mot det vi säger vi ska göra bakåt, menar Franzén.

– Att Teern och Claar var borta spelar ingen roll. De hade också en del avbräck. Det gäller att visa upp sig när nyckelspelarna saknas. Men det gjorde ingen idag. Det är bara Johan Nilsson och Mishels Liaba som kan gå härifrån med ett plus, fortsatte han. Härnäst väntar ny bortamatch för Alingsås HK. På onsdag nästa vecka går bussen mot Göteborg för ett sista möte mot RIK i Lisebergshallen. För att hänga på den absoluta toppen behöver AHK vända den bortatrend som uppstått. Tre av de fyra senaste bortamatcherna har slutat i förlust.

– Vi behöver rannsaka oss själva och göra en mycket bättre december månad än vad vi har i november. Trots vinsten mot Kristianstad har det varit för dåligt den senaste tiden av oss, avslutade Franzén. 
IFK Skövde – Alingsås HK 33–25 (15–9)

IFK: Jack Thurin 10, Rasmus Wremer 6, Matias Helt Jepsen 5, Christoffer Hedberg 5, Adam Samuelsson 3, Richard Hanisch 3, Bård Egil Tobiassen.
 
AHK: Mishels Liaba 6, Johan Nilsson 6, Niclas Barud 4, Samuel Lindberg 3, Tobias Sandberg 2, Benjamin Helander, Alexander Regen, William Andersson Moberg, Andreas Berg,

Målvakter:
* IFK: Marcus Holmén 8/27=29% + 1/1 7m, Pål Ahlmark 4/8=50% + 0/1 7m.
* AHK: Niklas Kraft 8/31=25% + 0/1 7m, Gustav Skagerling 3/12=25%.

Straffar:
* IFK: 1/1.
* AHK: 1/2.

Utvisningar:
* IFK: 3x2 min.
* AHK: 2x2 min.

Domare: Mirza Kurtagic & Mattias Wetterwik.

Publik: 2 031.

Skrivet av Olof Thyrelius   
2018-11-29 22:18