blomgrenDaniel Blomgren och AHK:s klubbchef Christer Mårtensson. 

Skytteligaledaren klar för AHK

Alingsås HK har gjort sin första värvning inför nästa säsong. Daniel Blomgren, som leder skytteligan i Handbollsligan, har skrivit på för de kommande två säsongerna. 

– Jag ser fram emot att fortsätta att utvecklas i Alingsås HK, säger 21-åringen. 

Önnereds HK:s Daniel Blomgren har varit en av de stora överraskningarna i Handbollsligan i höst. Han har gått i bräschen för nykomlingen och levererat såväl framåt som bakåt. På de nio inledande matcherna har han svarat för hela 60 mål och toppar skytteligan i Handbollsligan. 

Efter den här säsongen byter han grönt mot blått då han skrivit på ett kontrakt med Alingsås HK till och med sommaren 2021. 

– Det känns riktigt bra. Det finns en tydlig bild av vad Alingsås HK står för och det är en fin förening som har producerat och utvecklat spelare under lång tid, spelare som tagit sig vidare till såväl utlandet som landslaget, säger han. 

Blomgren har Eskilstuna Guif som moderklubb och representerade även HK Eskil innan han som 16-åring flyttade till Göteborg för att gå handbollsgymnasiet i Partille och spela för Önnered. 

AHK:s tränare Mikael Franzén säger så här om Blomgren: 

– Det är en spännande tvåvägsspelare som vi har följt med stort intresse under en längre tid. Daniel är en spelare som redan nu har alingsåsiska egenskaper med bra försvarsspel, starkt tryck i andrafasen och attackspel som ger resultat. Han har visat i Handbollsligan att han är en målmaskin och vi tror att han kommer ta nästa steg hos oss och på så sätt bli en viktig nyckelspelare i Alingsås HK in i framtiden. 

Christer Mårtensson, klubbchef i Alingsås HK: 

– Det känns jättebra att redan nu ha kunnat knyta till sig en av Handbollsligans mest spännande spelare som snabbt har etablerat sig som en toppspelare. Att han väljer att fortsätta sin karriär och utveckling i Alingsås HK är ett kvitto på att vi har en verksamhet som attraherar. 

FAKTA 
Namn: Daniel Blomgren
Position: Vänster- och mittnio
Född: 23 juni 1997
Längd: 193 cm
Vikt: 97 kg
Moderklubb: Eskilstuna Guif
Övriga klubbar: HK Eskil, Önnereds HK
Facit i Handbollsligan 2018/19: 9 matcher, 60 mål, 19 assist

2018-10-25 23:32