Så matchar AHK i säsongsupptakten

I och med att Alingsås fick ett wild card till EHF-cupen flyttas Fahlgrens minne till januari. Sju träningsmatcher spelas därmed före dubbelmötet med slovenska Gorenje Velenje och premiären i Handbollsligan hemma mot AIK den 12 september. Här hittar du hela schemat.

Traditionsenligt har Alingsås HK varje år genrepet inför Handbollsligan genom att spela Fahlgrens minne, en match till minne av den förre AHK-spelaren Lennart Fahlgren som drabbades av sjukdomen MS och 1994 avled i en ålder av 31 år. Alla intäkter från dessa matcher har gått oavkortat till Lennart Fahlgrens minnesfond, varifrån stipendier har delats ut till ungdomsledare och spelare i AHK. 

Den här säsongens upplaga av Fahglrens minne, som skulle spelats den 4 september, flyttas nu fram till den 22 januari då Redbergslids IK gästar Estrad Alingsås. Anledningen till det är att AHK kliver in i EHF-cupen samma skede och möter slovenska RK Gorenje Velenje hemma den 2 september och borta den 8 september. 

Det innebär också att bortamatchen mot Eskilstuna Guif, som skulle varit spelats den 7 september, skjuts upp. Nytt speldatum är ännu inte klart, däremot är det klart att AHK:s första match i Handbollsligan säsongen 2018/19 spelas mot AIK i Estrad Alingsås den 12 september. 

Säsongsbiljetterna som skulle delats ut i samband med Fahlgrens minne delas nu ut av spelarna efter matchen mot Kolstad den 26 augusti. 

TRÄNINGSMATCHER
9 augusti:
Hallby (Estrad Alingsås, 19.30)
15 augusti: Constanta, Rumänien (Struga, Makedonien)
16 augusti: Nis, Serbien (Struga)
17 augusti: Struga, Makedonien (Struga)
19 augusti: Placeringsmatch mot Celja, Besiktas, Toulouse eller Eurofarm (Struga)
25 augusti: Kolstad, Norge (Estrad Alingsås, 17.00)
26 augusti: Kolstad (Estrad Alingsås, 13.00)

KVALOMGÅNG 1, EHF-CUPEN
2 september: RK Gorenje Velenje, Slovenien (Estrad Alingsås, 18.00)
8 september: RK Gorenje Velenje (Rdeca Dvorana, 19.00)

PREMIÄR I HANDBOLLSLIGAN
12 september: AIK (Estrad Alingsås, 19.00) 


2018-08-01 14:13