Elitlaget samlat efter semestern

I fredags startade våra killar upp säsongen efter nästan exakt fyra veckors ledighet med egen träning. Helgen används till att göra tester, gym, spela handboll samt att prata om spel i alla riktningar. I Estrad Alingsås börjar alltså säsongen 2018/2019 på riktigt. Tränaren Mikael Franzén lämnar här en rapport om upplägget.

Vi fick ett glädjande besked under sommaren där klubben hade ansökt om ett wild card till EHF-cupen. Lottningen föll på Gorenje Velenje från Slovenien. En riktigt tuff lottning och det innebär också att vi drar igång spelandet något tidigare än vad vi har planerat för. 

Vad innebär det att ni börjar något tidigare med matcher? 
Vi får helt enkelt stuva om lite och försöka släppa på tung träning tidigare. Det innebär också att vi har fått tänka om med att sätta spel, det gäller för oss att bli klara med det lite tidigare än vanligt men det känns bara och mer inspirerande att den här försäsongen är viktigare än de tidigare. Vi behöver verkligen vara på topp redan i början av september för att slå en sådan kvalificerad motståndare över två matcher.

Hur ser det ut i truppen efter sommaren?
Vi gjorde en
 riktigt bra period från maj till slutet av juni och det ser ut som spelarna verkligen har hållt i det i sin egen träning under sommaren. Inga konstigheter när det gäller skador förutom att William Andersson Moberg lyckades med konststycket att stuka foten när han sköt lite extra skott under ledigheten. Så han kommer ha en pjäxa på sig i några veckor vilket i sin tur innebär att han tyvärr missar U18-EM i augusti. Samuel Lindberg och Tobias Sandberg har dock varit med på mästerskap (U20-EM) och ansluter snart till truppen. 

Uppstartshelg på hemmaplan, vad gör ni då?
Vi rivstartar dels genom att göra tester men också att helt enkelt komma igång och sätta nivå direkt i träning, både gym och handbollsmässigt. Vi ska också vara klara med en hel del teori och ha en bra grund att stå på för allt vad gäller det handbollstaktiska och målsättning.

Vad är känslan inför säsongen 2018/19?
Den är bra och
 det är kul att den är igång på riktigt igen. Vi har givetvis några tunga tapp inför säsongen men samtidigt har vi fått in många spännande spelare och vi har en bra trupp att bygga vidare på. Vi ska nog kunna vara med och bråka denna säsong också.

Mikael Franzén
 

2018-07-29 10:05