wille_2

Törnqvist tar över Alingsås a-pojkar

Efter att Mattias Flodman nästa säsong kliver in som assisterande tränare i elitlaget, är det dags för nästa Eskilstuna-bördiga tränare att göra ett avtryck i Alingsås HK. Detta då William Törnqvist, 23, tar klivet in i Flodmans tidigare roll.


Häromveckan kunde Alingsås HK presentera Mattias Flodman som ny assisterande tränare till Mikael Franzén kommande säsong. Som ersättare i Flodmans roll inom Alingsås HK väljer klubben nu att titta åt en annan Eskilstuna-bördig tränare, nämligen William Törnqvist som sedan han kom till klubben har tränat föreningens b-pojkar.
– Jag kommer ha rollen som Mattias haft, nämligen huvudansvarig för a-pojk samt assisterande tränare i juniorlaget och HP Alingsås, berättar en mycket nöjd Törnqvist.
– Någonstans har det hela tiden varit målet för mig och för föreningen ända sedan jag kom till Alingsås att få ett utökad uppdrag någon gång. Jag ser det här som en väldigt inspirerande uppgift, speciellt att få jobba nära Mikael Franzén, Mattias Flodman och Torbjörn Johansson i elitverksamheten.
Törnqvist flyttade till Alingsås strax efter nyår från sin hemstad Eskilstuna där han hade flera års arbete på olika nivåer hos HK Eskil bakom sig.
– Mina sista tre säsonger i Eskil kretsade kring a-laget och jag har även erfarenhet som ungdomstränare i föreningen, vilket jag tror kommer vara nyttigt att ha med sig. Till sommaren kommer jag gå TS3-utbildningen och har ambitioner om att jobba så mycket som möjligt med handboll och utvecklas till en så bra tränare som möjligt. Det här kommer ge mig en väldigt fin grund att stå på, säger Törnqvist till sist.

Christer Mårtensson, klubbchef: William har varit med oss i Alingsås HK fullt ut sedan årsskiftet och redan hunnit göra stora avtryck. Det är en duktig tränare med höga ambitioner och vi är mycket glada över det här nyskrivna tvåårsavtalet.

Mikael Franzén, tränare: Det är en spännande tränare som flyttat hit för att utvecklas. William älskar handboll och för oss är det viktigt att få ledare som brinner för sporten som sedan  kan föra in det i Alingsås. Vår ambition är att utveckla såväl ledare som spelare, där är Mattias Flodman redan ett exempel och William är en annan vi tror på i framtiden och som kommer kunna bidra i många år framöver.

2018-04-10 15:00