anders_alfredsson

Alfredsson och AHK går skilda vägar

Efter två säsonger i föreningen går Anders Alfredsson och Alingsås HK skilda vägar efter säsongen.

 – Tiden i Alingsås kommer jag ha med mig resten av livet, säger Alfredsson.

 

 

Den hårdskjutande vänsternian kom till klubben från Kroppskultur för två år sedan och fick kröna sin första säsong i Handbollsligan med en SM-final i Malmö.

Men nu väljer Alingsås HK och Anders Alfredsson att skiljas åt efter innevarande säsong.

– Det känns ändå bra. Vi har haft en fin dialog om det här och jag har gått i tankarna om att röra på mig den sista månaden. Jag behöver mer speltid och en nytändning. Vad det innebär får vi se, inget är klart än, säger Alfredsson.


Två säsonger i Alingsås blev det och minnena han tar med sig är många.

– Det finns otroligt mycket jag kommer ha med mig. Det har varit två väldigt lärorika år där jag fick vara med om en SM-final och faktiskt få speltid där redan min första säsong. Det var helt otroligt. Sedan är träningen, mängden på den och proffsigheten i hela klubben något jag alltid kommer minnas. Allting runtom, speciellt de ideella krafterna som finns i föreningen och intresset i stan, är också något jag verkligen uppskattat.

– Jag är stolt och glad över mina två år i Alingsås och även om det känns väldigt trist att lämna grabbarna i laget, där jag fått vänner för livet, så känns det här som rätt beslut för mig. Men som sagt, tiden i klubben kommer jag bära med mig resten av livet.


CHRISTER MÅRTENSSON, KLUBBCHEF: "Anders är en otroligt bra människa både på och vid sidan av planen som vi verkligen uppskattat att ha hos oss. Tyvärr har speltiden varit begränsad och han är en mycket bättre spelare än att vara i division II med HP Alingsås. Det är viktigt att vi ser till Anders bästa också, även om vi tycker det är tråkigt att han lämnar oss."

MIKAEL FRANZÉN, TRÄNARE: "En riktigt go kille lämnar vår trupp efter denna säsong. Förra säsongen var han med och avgjorde semifinalen mot Sävehof men den här säsongen har inte Anders fått den chansen till speltid som krävs för individuell utveckling. Jag önskar honom ett stort lycka till i framtiden!"

2018-03-23 10:50