teern

Publikfavoriten Teern förlänger med AHK

Med sin fysiska spelstil, starka defensiv och vilja av järn har Fredrik Teern blivit en riktig publikfavorit i Estrad Alingsås.Nu står det klart att 29-åringen stannar minst en säsong till. 
– Alingsås är en miljö där jag kan fortsätta utvecklas, säger Teern.

Efter att ha fått större delen av säsongen spolierad av en bröstmuskelskada har Fredrik Teern kommit tillbaka i spel, lika stark och svår att komma förbi som vanligt, till fansen i Estrad Alingsås glädje.
Nu står det också klart att Fredrik Teern stannar i Alingsås HK även nästa säsong, då han skrivit på ett nytt ettårsavtal över säsongen 2018/19.

– Jag har känt att den här säsongen blivit lite spolierad av skadan jagdrog på mig för ett år sedan, och kände verkligen att jag ville få en hel säsong med Alingsås. Det har fungerat jättebra för mig här i klubben och det är en miljö där jag känner att jag kan fortsätta utvecklas. Därför vill jag fortsätta, säger Teern.

Med tanke på skadan han drog på sig i semifinalen mot Sävehof för ett år sedan är det en revanschsugen Fredrik Teern som nu kliver in i slutspel med sitt Alingsås.

– Slutspel är något som man alltid är extra sugen på och det är klart man gått och laddat för detta ett bra tag. Jag är riktigt taggad inför det som komma skall, säger han.

MIKAEL FRANZÈN, TRÄNARE: "Efter många år av uppoffrande försvarsspel och andrafas så väljer Fredrik att fortsätta ytterligare en säsong hos oss. Fredrik är en viktig kugge i vårt lagbygge och står för mycket av Alingsås HK:s DNA. I år har det inte blivit så mycket spel då han efter uppehållet kom tillbaka efter en bröstmuskelskada. Men formen kommer mer och mer och vi vet att Teern kommer bidra mycket i kommande slutspel och även nästa säsong."

CHRISTER MÅRTENSSON, KLUBBCHEF: "Fredrik är en riktig kulturbärare, pådrivare och härförare för oss. Det känns väldigt roligt, och viktigt, att få med honom på resan även nästa säsong. Fredrik är en av jättarna i vårt försvarsspel och vi är jätteglada över att han valt att skriva på nytt kontrakt."

2018-03-19 14:31