mattiasflodman2Mattias Flodman. 

Mattias Flodman ny assisterande tränare

Alingsås HK väljer en ung och spännande lösning som ny assisterande tränare till Mikael Franzén. Detta då Mattias Flodman, 27, skrivit på ett treårsavtal med föreningen.

Mattias Flodman kom till Alingsås HK den 1 januari 2017 och har sedan dess haft rollen som ungdomstränare med fokus på herrjunior och a-pojkar.
Men från och med nästa säsong ersätter han Karen Brødsgaard som Mikael Franzéns assisterande tränare för herrlaget.

– Det här känns både inspirerade och roligt på alla sätt. Även om man alltid funderar lite över varje val man gör i livet, kändes det här som en härlig utmaning när jag fick frågan. Jag sa redan när jag flyttade till Alingsås att det var få förunnat att få jobba med sin hobby och att nu få göra det på elitnivå ska bli jätteroligt, säger Flodman.

Han kom som ett lovande ungdomstränarnamn till Alingsås HK från Eskilstuna Guif, men tar nu alltså klivet in i elitverksamheten.

– När jag började som ung tränare var det mest som en rolig grej, men jag märkte snart att det här var något jag verkligen ville satsa på och ville bli så bra som möjligt. Elitnivå är något jag alltid strävat emot och nu har jag fått den chansen. Det har gått snabbare än vad jag trodde det skulle göra men samtidigt gäller det att ta chansen när den dyker upp. Det fanns inget att tveka på för min del.
 
Rollen som assisterande tränare må vara ny för Mattias Flodman, för övrigt äldre bror till elitlagets Andreas Flodman, men laget han ska vara med och träna är välbekant för honom sedan tidigare.

– Jag har hållit i ett par träningar tidigare och träffar killarna varje dag, så det är inga nya ansikten för mig. Samtidigt är det såklart skillnad att vara med någon gång då och då, och hålla i varje träning, säger Flodman och pekar på ett bra samarbete med Mikael Franzén:

– Vi ser handboll på samma sätt och har en bra personkemi. Sedan är också bra att kunna ha två olika synsätt på saker och ting och att det är högt i tak. Det känner jag verkligen med Mikael, jag kan säga vad jag tycker och tänker och han är själv väldigt prestigelös, vilket ger mig utrymme att uttrycka min åsikt.
 
Mattias Flodmans avtal löper över tre säsonger där han inte bara kommer vara assisterande tränare.

– Jag kommer även kliva in som huvudtränare för vårt utvecklingslag HP Alingsås, samt tillsammans med Mikael Franzén sätta och ansvara för strukturen på föreningens elitverksamhet. Dessutom kommer jag vara övergripande ansvarig för strukturen kring juniorlag och a-pojk.
 
Christer Mårtensson, klubbchef Alingsås HK:

–  I vårt sökande efter en assisterande tränare till Mikael Franzén har vi valt att titta internt, och Mattias Flodman är en spännande tränare som hela tiden vill utvecklas. Han har redan gjort ett fint avtryck i föreningen och har ett bra samarbete med Mikael Franzén sedan tidigare. Vi är väldigt nöjda med den här lösningen.
 
Mikael Franzén, huvudtränare i Alingsås HK:

– Det känns naturligt att Mattias får den här chansen. Precis som vi vill utbilda spelare vill vi även ha en process där vi skapar bra ledare, och Mattias är verkligen en intressant ledare för framtiden. Han har ett ruskigt driv för handbollen och är en bra tränare redan. Dessutom har vi klickat från första stund och trivs bra tillsammans. När Karen Brødsgaard lämnade beskedet att hon skulle söka sig vidare var det inte ett svårt beslut för oss. Det känns naturligt att Mattias får den här chansen, det kommer bli en jättebra lösning.

2018-03-09 12:43