karenKaren Brødsgaard. 

Brødsgaard tar över Ålborg

Alingsås HK:s assisterande tränare Karen Brødsgaard lämnar föreningen efter den här säsongen för att bli huvudtränare för Ålborgs damer. 

– Det är aldrig roligt att lämna något man trivs med och tycker om, men jag har fått en rolig och spännande utmaning och möjlighet att ta nästa steg i min karriär, säger den dubbla olympiska mästaren. 

Karen Brødsgaard har de två senaste säsongerna varit assisterande tränare till Mikael Franzén i Alingsås HK och har den här säsongen också varit huvudansvarig för klubbens farmarlag. 

I sommar flyttar hon dock tillbaka till hemlandet Danmark där hon blir tränare för EH Ålborg, som leder den danska förstadivisionen med fyra poäng och är på på väg upp i högstaligan. 

– Mikael Franzén gav mig chansen att komma och assistera honom och jag har honom att tacka för mycket. Jag har varit priviligerad som har fått jobba i klubben med fantastiska människor och spelare. För mig har det varit en fantastisk resa. Sen vill jag inte helt säga farväl, utan ni kommer att få se mig i Alingsås och Estrad även efter den här säsongen, men då som åskådare, säger Brødsgaard som har tunga meriter från sin tid som spelare. 

Bland annat vann hon OS-guld både i Sydney 2000 och i Aten 2004 och hon blev europamästare 2002. Nu tar hon över EH Ålborg, där hon avslutade sin skriva karriär 2010 och där hon sedan var assisterande tränare i en säsong. 

Mikael Franzén, tränare i Alingsås HK:

– Karen har haft många erbjudanden att ta ställning till inför framtiden och när jag och Alingsås lockade henne över sundet så var hennes och vår målsättning att hon skulle få huvudansvar hos oss eller någon annan. Jag är oerhört glad över att Karen väljer att ta ett chefsuppdrag men samtidigt kommer vi givetvis sakna en stark resurs. Karen har ett driv och ett sätt att ta människor som är unikt och det kommer att ta henne långt, var så säkra. 

Christer Mårtensson, klubbchef i Alingsås HK: 

– Vi kommer att sakna Karen i föreningen, men är glada att vi fått möjlighet att ha en så fantastisk människa och tränare i föreningen i två säsonger. Hon har satt stora avtryck här. Nu hoppas jag att hon får sluta på bästa sätt, att hennes sista match med AHK blir i Scandinavium och att hon får vara med och vinna den. 

Arbetet med att tillsätta en ny assisterande tränare i Alingsås HK till kommande säsong pågår. 

– Vi jobbar med ett par olika namn och räknar med att ha klart med en ny assisterande inom kort, säger Mårtensson. 

2018-03-06 09:37