andreaslangAndreas Lang. Foto: Claus Meyer

Andreas Lang klar för Alingsås

Alingsås HK har gjort klart med en ny högernia. Andreas Lang, som var med under den senaste samlingen med ligalandslaget, har skrivit på ett tvåårskontrakt. 

Andreas Lang har den här säsongen gjort flest spelmål av alla i Ricoh HK, 93 stycken, och har dessutom levererat 44 assist. Kommande två säsonger kommer 21-åringen, som har HK Tyrold som moderklubb, att representera Alingsås HK. 

– Jag har varit i Ricoh i nästan fyra år och kände att jag ville byta miljö för att fortsätta att utvecklas. Det känner jag att jag får en bra möjlighet till i Alingsås. Det är en bra klubb med bra spelare och jag ser fram emot att spela där, säger Lang. 

AHK:s tränare Mikael Franzén har haft ögonen på Lang under en längre tid och är nöjd med nyförvärvet. 

– Andreas är en av de mest spännande högerniorna i Sverige just nu och med sin spelstil, som är en hybrid mellan skott och genombrott, ser vi honom som ett perfekt tillskott för vår trupp och spelidé nästa säsong. Vi är glada att Andreas valde att utvecklas vidare hos oss för att ta nästa kliv i karriären.

Christer Mårtensson, klubbchef i Alingsås: 

– Att Andreas väljer AHK framför andra intresserade klubbar visar att han har en stor tro på att vi är det bästa alternativet för en fortsatt fin utveckling i karriären. Det är en spelare vi tror oerhört mycket på för framtiden. 

2018-02-23 15:22