pontusaxelssonPontus Axelsson stannar i AHK. 

Två nya år i AHK för målvaktstalangen

Pontus Axelsson stannar i Alingsås HK. Den 18-årige målvakten, som varit med i matchtruppen vid 20 tillfällen under hösten och vintern, har skrivit på för de kommande två säsongerna. 

Pontus Axelsson kom till Alingsås och AHK från Strömstad 2015 då han började gymnasiet och har tagit stora kliv handbollsmässigt efter det. 

– Jag känner att jag utvecklas varje vecka och har ett bra samarbete med ”Kocken” (målvaktstränaren Patrik Karlsson). Jag var med några matcher i Handbollsligan redan förra säsongen och känner mig bekväm i truppen. Det ska bli kul att fortsätta spela i AHK och inför publiken i Estrad, säger Axelsson. 

För tränaren Mikael Franzén var det givet att AHK skulle erbjuda ett nytt kontrakt. 

– Pontus har tagit stora kliv i sin utveckling och vi ser att han kan ta upp kampen med de andra målvakterna nästa säsong. En av de brantaste utvecklingskurvorna i vår trupp, så det var ett självklart val att ge honom chansen på riktigt i vår trupp, säger han. 

Christer Mårtensson, klubbchef i AHK: 

– Pontus gör det oerhört bra och har många gånger visat att han redan hör hemma på högsta nivån. Han kom som 16-åring från Strömstad och har utverkats på Handbollsgymnasiet, i juniorlaget och i HP Alingsås och kommer att fortsätta att göra det i elitlaget. 

2018-02-22 17:32