_TH13776
Felix Claar var meste målgörare i AHK denna kväll                        Arkivfoto: Tommy Holl

Tappert AHK förlorade knappt

Alingsås HK spelade riktigt bra i stora delar av matchen mot IFK Kristianstad. Trots bra spel och närkontakt i slutminuterna ledde det dock inte till några poäng. IFK:s Stig Tore Moen blev stor matchvinnare med åtta mål gjorda. Matchen slutade 24–23 (10–11).
– Totalt sett gör vi en stabil match, kommenterade Mikael Franzén.

 

 

Alingsås HK reste söderut för modernt klassikermöte i Svenska Handbollsligan. Bortamatch mot serieledaren och regerande mästarna IFK Kristianstad. En repris på de senaste årens SM-finaler. Och det var ett taggat Alingsås som klev in på Kristianstad Arena.

AHK inledde matchen klart bäst. Tidigt tog bortalaget kommandot och skapade sig ett avstånd ner till IFK. Man spelade med en oerhörd explosivitet i anfallsspelet och överraskade Kristianstads defensiv. Efter sju minuter ledde AHK med 5–2.

– Vi hade mycket tålamod framåt och bra lagarbete, samtidigt som Rickard Frisk spelade stabilt i målet, berättade Franzén efter matchen.

Den första halvleken präglades av fint målvaktsspel. Både Leo Larsson i Kristianstad och Rickard Frisk i AHK slutade halvleken med 40 räddningsprocent eller mer.

Den första halvleken slutade 11–10 till Alingsås HK.

Tio minuter in i den andra halvleken drog IFK Kristianstad iväg i målprotokollet. Med fem raka mål tog skåningarna ett grepp om matchen. Efter 42 minuter ledde IFK med 18–14.

AHK skulle dock avsluta matchen mycket starkt. Med 70 sekunder kvar smällde Mishels Liaba in reduceringen till 24–23. Sedan spelade IFK Kristianstad lyckosamt ut matchen och gav aldrig AHK någon chans till kvittering.

– Det var starkt av oss att komma tillbaka i matchen. Tyvärr var vi för dåliga i inledningen av den andra halvleken för att ta poäng, menade Franzén.

AHK förlorade sin fjärde raka match ikväll. Nästa match spelas hemma mot Lugi nästa vecka. En match som Franzén och resten av laget ser fram emot.

– Vi är trötta på att förlora nu. Vi ska visa hemmapubliken att vi spelar bra handboll och hoppas på bra stöd, avslutade en hoppfull Mikael Franzén. 


IFK Kristianstad–Alingsås HK 24–23 (10–11)

IFK: Stig Tore Moen 8, Mario Lipovac 4,Valter Chrintz 4, Philip Henningsson 4, Olafur Gudmundsson 3, Viktor Hallén.

AHK: Felix Claar 6, Magnus Persson 5, Mishels Liaba 5, Andreas Flodman 2, Oscar Bergendahl 2, Andreas Berg 2.

Målvakter:
* IFK: Leo Larsson 18/39=46% + 0/1 7m, Rikard Kappelin 0/1 7m.
* AHK: Rickard Frisk 15/36=41% + 0/2 7m, Pontus Axelsson 0/1 7m.

Utvisningar:
* IFK: 1x2 min.
* AHK: 1x2 min.

Domare: Michael Johansson & Martin Winberg.

Publik: 4 622.

Skrivet av Olof Ericson   
2018-02-21 20:24