erikandreasson2Erik Adreasson. Foto: Bobby Bannister

Andreasson förlänger med AHK

Högersexan och den egna produkten Erik Andreasson har skrivit på ett nytt tvåårsavtal med Alingsås HK.

– Det kändes självklart att skriva på när möjligheten dök upp, säger 19-åringen. 

Inför den här säsongen flyttades Erik Andreasson, som började att spela handboll i AHK som nioåring, upp till elitlaget och han känner själv att han utvecklats i rätt riktning. 

– Det är kul och lärorikt att få träna på den nivån varje dag och jag utvecklas hela tiden. Det ska bli roligt att stanna ytterligare i klubben, säger Andreasson, som hittills den här säsongen varit med i matchtruppen vid tre tillfällen men fortfarande väntar på de första minuterna på planen. 

Mikael Franzén, tränare i Alingsås HK:  

– Erik har inte fått chansen att i Handbollsligan att visa vad han kan än men i vår träningsmiljö och i HP Alingsås (farmarlaget) har han visat att han vill vara med och fajtas om en plats framöver. Därför ville vi förlänga med honom och vi tror och hoppas att han tar kliv för att spela i landets högsta serie.

Klubbchefen Christer Mårtensson

– Det är extra roligt när en egen produkt skriver nytt kontrakt med elitlaget. Erik har ett stort AHK-hjärta och har förutsättningarna som krävs för att spela i ett av Sveriges bästa lag. Det ska bli oerhört kul att se honom fortsätta utvecklas i AHK. 

Det nya kontraktet gäller till och med våren 2020. 

 

2018-02-16 14:54