OscarBergendahl1Oscar Bergendahl. Foto: Bobby Bannister.

Bergendahl klar för dansk toppklubb

Landslagsmannen Oscar Bergendahl lämnar Alingsås HK efter säsongen. 23-åringen har skrivit på ett treårskontrakt med det danska topplaget GOG. 

– Jag är tacksam för den utveckling jag fått i Alingsås och ser fram emot nästa äventyr, men först vill jag spela en ny SM-final och vinna det där SM-guldet, säger han. 

Veckorna efter att Alingsås HK vann SM-guld 2014 anslöt mittsexan Oscar Bergendahl från moderklubben HK Aranäs i Kungsbacka. Han är nu inne på sin fjärde säsong i klubben, vilken blir hans sista – åtminstone för den här gången. 

I sommar går flyttlasset till Fyn i Danmark, där han ska representera den sjufaldiga danska mästaren GOG i tre år. 

– Det känns helt rätt steg att ta för mig. Det är en klubb som har ambitioner att slåss om det danska guldet varje år och spela i Europacuperna. Jag ser fram emot att fortsätta att utvecklas där, säger Bergendahl, som debuterade i A-landslaget i somras och även var med i de två senaste landskamperna på Island i slutet oktober. 

Mikael Franzén värvade Bergendahl till AHK 2014 och gläds med sin adept. 

– Oscar har gått igenom alla helvetes kval med en sommar med hjärtproblem där han inte visste om det skulle bli handboll i fortsättningen eller inte. Nu får han chansen att spela handboll på heltid i en förening som känns rätt för Oscar. Är det någon spelare som jag verkligen unnar att få leva handboll på heltid så är det Oscar ”Berget” Bergendahl. Vi kommer sakna den här killen efter säsongen som spelare och människa. Oscar har haft en fantastisk utveckling hos oss och som bevis för detta bland annat fått chansen att spela i A-landslaget. Stort lycka till, Oscar, men först gör vi en riktigt bra avslutning i Alingsås HK, säger Franzén. 

Klubbchefen Christer Mårtensson

– De senaste åren har Mikael AggeforsMax DarjJesper Konradsson och Emil Frend Öfors blivit landslagsmän och flyttat till större ligor. Nu är det Oscars tur och jag är glad för hans skull. Att han skulle vidare ut i proffslivet fanns i planerna när han kom hit. ”Berget” är en stor publikprofil i Estrad Alingsås och kommer att bli saknad, men vi hoppas få se honom i AHK-tröjan igen senare i hans karriär. 

2017-12-21 18:27