Frasse2Mikael Franzén. Foto: Bobby Bannister

Mikael Franzén stannar i AHK till 2020

Det blir även en sjunde och åttonde säsong som huvudtränare i Alingsås HK för Mikael Franzén. Ett nytt kontrakt, som sträcker sig fram till och med sommaren 2020 är påskrivet. 

– Det känns verkligen som hemma, min magkänsla när jag signerade mitt första kontrakt stämde verkligen, säger Franzén. 

Lagom till kvällens match i Handbollsligan mot Ystads IF bjuder AHK sina supportrar på en tidig julklapp. Huvudtränaren Mikael Franzén, som lett klubben till fyra raka SM-finaler, har skrivit på ett kontrakt för de två kommande säsongerna. 

Franzén, sjufaldig svensk mästare som spelare i Redbergslids IK, kom till AHK 2012 efter att ha lett IK Sävehof till två raka SM-guld. Efter kvartsfinalförlusten mot IFK Kristianstad 2013 har det blivit idel finaler för Franzén och AHK, där laget gick hela vägen och vann SM-guld 2014. För tillfället ligger AHK på andra plats i tabellen, trots att tre landslagsspelare försvann inför den här säsongen. 

– Alingsås HK är en fin förening som ständigt vill utvecklas och arbetar hårt för att bli bättre. Att jag får vara med och verka i den här miljön i ytterligare två år efter den här säsongen känns väldigt bra, känns väldigt bra. 

Christer Mårtensson, klubbchef i Alingsås HK: 

– Mikael är den mest framgångsrika tränaren i klubbens historia och vi både tror och hoppas att det blir nya finaler och nya guld kommande säsonger. Han jobbar väldigt mycket med mjuka värden och har en förmåga att utveckla spelarna både på planen och som människor. Vi är otroligt tacksamma för att vi får behålla honom i föreningen i ytterligare minst två säsonger. 

2017-12-20 17:20