SamuelLindberg1Samuel Lindberg. Foto: Bobby Bannister

Högersexan klar för två nya år i Alingsås HK

 Samuel Lindberg stannar i Alingsås HK även efter denna säsong. Högersexan har skrivit på ett nytt tvåårsavtal. 

– Jag stortrivs i Alingsås och har utvecklats oerhört mycket som handbollsspelare sedan jag kom hit, säger 19-åringen. 

Inför förra säsongen anslöt den U-landslagsmeriterade Samuel Lindberg till Alingsås HK från moderklubben IK Sävehof i Partille. 

Högersexan har imponerat under sin tid i klubben och erbjöds nyligen ett nytt tvåårskontrakt, som han nu har skrivit på. Det innebär att han stannar i klubben till minst våren 2020. 

– Vi har ett härligt sammansvetsat lag och fyra raka SM-finaler är ett kvitto på vad klubben kan och vill. Jag har lärt mig väldigt mycket under min tid i AHK och har utvecklat både min fysik och mina handbollskunskaper. Det ska bli kul att fortsätta att utvecklas tillsammans med laget och klubben, säger han. 

Mikael Franzén, huvudtränare i Alingsås HK, säger så här om Samuel: 

– Samuel har inför det här året tagit stora kliv och har på allvar börjat utmana Andreas Flodman på högersex. Samuel har alltid gett hundra och varit sugen på att utvecklas genom att träna hårt och ha en iver att nöta detaljer. En viktig kugge och energigubbe för vårt lag är därmed på plats i ytterligare två säsonger.

Christer Mårtensson, klubbchef i AHK: 

– Samuel är ytterligare ett bevis på att Alingsås HK är en bra klubb för unga, hungriga spelare som vill fortsätta att utvecklas och etablera sig i Handbollsligan och så småningom på ännu högre nivå. Det är oerhört glädjande att han vill fortsätta den resa som han och vi är ute på. 

SAMUEL LINDBERG
Tröjnummer: 
4
Född: 19 februari 1998
Moderklubben: IK Sävehof
Längd: 178 cm
Vikt: 78 kg
Position: Högersex 
Kom till AHK: 2016

 

2017-12-19 16:40