AlexanderRegenAlexander Regen gör sin första säsong i Handbollsligan. Foto: Bobby Bannister

Gotländska talangen förlänger med AHK

I september blev han målskytt i sin debut i Handbollsligan, blott 17 år gammal. Nu har gotlänningen Alexander Regen skrivit på ett nytt kontrakt och är Alingsås HK:s spelare minst till och med våren 2019. 

Alingsås HK har hittills den här säsongen släppt fram två stycken spelare födda på 2000-talet i Handbollsligan. En av dem, Alexander Regen, har nu fått se sitt lärlingskontraktet på ett år rivas och har skrivit ett nytt kontrakt som sträcker sig även över kommande säsong. 

– Jag trivs väldigt bra i Alingsås och gillar den träningsmiljö som finns här. Det här är helt klart det bästa alternativet att vara på under min gymnasietid, säger mittsexan från Visby som debuterar i U17-landslaget nästa vecka. 

– Jag har lärt mig oerhört mycket sedan jag flyttades upp i elitlaget. Det smäller mer, det är snabbare tempo, skickliga spelare och jag ser fram emot att fortsätta att utvecklas här.

Tränaren Mikael Franzén förklarar varför han arbetat för att redan nu säkra upp Regen för ytterligare minst en säsong: 

– Alexander har med sin inställning tagit för sig mer och mer på våra träningar. Trots att han 00:a har han redan välförtjänt fått speltid i Handbollsligan och det är en spelare som kommer att föra AHK:s attityd in i framtiden. 

Klubbchefen Christer Mårtensson

– Det var många klubbar som jagade Alexander när han skulle flytta från Gotland förra sommaren, men både vi och han känner att det blev rätt med AHK. Han har en oerhört fin inställning till handbollen och vi hoppas att det här inte är det sista kontraktet han skriver med oss. Han har förutsättningar för att bli en publikfavorit i Estrad.

ALEXANDER REGEN
Tröjnummer:
19
Född: 21 juli 2000
Position: Mittsex
Längd: 184 cm
Vikt: 93 kg
Moderklubb: Visby IF Gute
Kom från: Visby IF Gute, 2016
Övrigt: Debuterar i U17-landslaget nästa vecka

2017-10-20 09:48