william_andersson_moberg_guif_hemma_171008
Foto: Tommy Holl

AHK tog två tunga poäng

Alingsås HK ställdes mot Eskilstuna Guif på söndagskvällen. Matchen blev mycket jämn och det såg länge ut som att det kunde sluta hur som helst. Men AHK ryckte upp sig på slutet, visade en urstark moral och avgjorde matchen med dryga minuten kvar. Matchen slutade 31–27 (14–12).
– Det var starkt av killarna idag som slet hårt för vinsten, kommenterade en lättad Mikael Franzén efter matchen.

Efter en mycket bra inledning av Handbollsligan åkte Alingsås HK på sin första förlust i veckan borta mot RIK. Därför var det av stor vikt att AHK tog två poäng och hoppa tillbaka i vinnarspåret. Motståndarna, Eskilstuna Guif kom till Estrad i god form efter fyra segrar i Handbollsligan och stod på samma poäng som AHK inför matchen.
– Det var mycket viktigt att vinna idag och studsa tillbaka efter förlusten mot RIK, menade hemmatränaren Mikael Franzén efter matchen.

Matchinledningen speglade tabelläget mycket väl. Lagen bytte mål med varandra under hela första halvlek.

Alingsås HK tog ett litet grepp om matchen i slutet på halvleken. Guif drog på sig utvisningar som AHK utnyttjade väl. Den första halvleken slutade 14–12 till AHK.
– Vi missade många bra lägen i slutet och borde gått ut till halvtidsvila med en större ledning, tyckte Magnus Persson efter matchen.

AHK:s halvtidsledning gick snabbt upp i rök. Det tack vare en storspelade Adam Krantz i bortamålet som fick stor hjälp av sitt försvar. Det var grus i AHK:s maskineri framåt och man hade svårt att skapa lägen. I mitten av andra halvlek hade Guif tagit ledningen med 20–17.
– Det finns mycket kvar att jobba med i vårt försvarsspel, trots att Niclas Barud och Oscar Bergendahl kämpade på bra bakåt, sade Mikael Franzén.

Hemmalaget skulle komma tillbaka in i matchen. Med ett förbättrat och mer fokuserat försvarsspel och mer distinkthet i anfallen jobbade man ikapp avståndet till Guif. Därmed var det bäddat för en riktig rysare i matchavslutningen.

Efter en oerhört viktig räddning av Rickard Frisk i hemmamålet gick AHK upp till en tvåmålsledning genom Magnus Persson som satte dit 29–27. Därmed var Guif tvungna att reducera kvickt. Men gästerna från Eskilstuna pallade inte för trycket och brände sina broar till en kvittering. Alingsås HK vann med 31–27 (14–12).
– Det känns skönt att kunna bidra när det gäller, kommenterade Magnus Persson som återigen klev fram och vågade ta avslut när det står och väger i matchen.

Härnäst för AHK väntar en tuff bortamatch mot ärkerivalerna IK Sävehof. Den matchen spelas redan på onsdag.
– Nu går vi in till den matchen med luft under vingarna och med en bra känsla i laget, avslutade Mikael Franzén.


Alingsås HK–Eskilstuna Guif 31–27 (14–12)

AHK: Andreas Berg 6, Andreas Flodman 6 (3), William Andersson Moberg 5,  Felix Claar 3, Magnus Persson 3, Oscar Bergendahl 3, Niclas Barud 2, Daniel Tellander, Samuel Lindberg, Tobias Sandberg.

GUI: Emil Hansson 7 (2), Emil Andersson 5, Robin Andersson Dickfors 4, Mathias Tholin 3, Jesper Lindgren 3, Marcus Ekman 2, Eric Johansson 2, Markus Sjöbrink.

Målvakter:
* AHK: Rickard Frisk 14/39=36% + 0/2 7m.
* Adam Krantz 20/46=43% + 1/4 7m.

Straffar:
* AHK: 3/4.
* GUI: 2/3.

Utvisningar:
* AHK: 5x2 min.
* GUI: 3x2 min.

Domare: Andrej Smailagic & Sandro Smailagic.

Publik: 1 590.
Skrivet av Olof Ericson   
2017-10-08 20:32