benjaminhelanderBenjamin Helander återvänder till Alingsås. 

Landslagsman klar för AHK

Handbollsligan har precis dragit igång, men redan har Alingsås HK gjort klart med sitt första nyförvärv till nästa säsong. Den finländske landslagsmannen Benjamin Helander, som i går fyllde 19 år, har skrivit på för de kommande två säsongerna. 

Det var tre år sedan Benjamin Helander flyttade till Alingsås för att gå på handbollsgymnasiet och spela med AHK. Den BK46-fostrade vänstersexan utvecklades på ett fint sätt i juniorlaget och tog till exempel plats i USM:s all star team i våras. 

Efter säsongen flyttade han tillbaka till Finland för att göra den obligatoriska värnplikten, men kan kombinera den med handbollsspel i moderklubben. 

I vår är Helander, som fyllde 19 år i går, klar med sin militärtjänstgöring och återvänder då till Alingsås HK. Han har skrivit på ett kontrakt som gäller för säsongerna 2018/19 och 2019/20. 

– Alingsås HK är en väldigt bra handbollsklubb som har utvecklat väldigt många unga spelare de senaste åren. Jag har trivts bra i föreningen och ser fram emot att komma tillbaka, säger han.

Benjamin, som spelat de senaste två A-landskamperna för Finland, är lillebror till Oliver som tidigaretillhörde AHK:s elitlag, men som i år varit Finlands näst bäste spjutkastare. 

Mikael Franzén, tränare i Alingsås HK: 

– Benjamin har en härlig attityd till handbollen och älskar att göra mål. Vi är mycket glada att han valt att komma tillbaka till oss och svensk handboll efter sin militärtjänstgöring. Han var en av de bästa spelarna i USM förra säsongen, är finsk landslagsman och är helt enkelt en framtidsman. 

Christer Mårtensson, klubbchef i Alingsås HK: 

– Det är oerhört glädjande att ännu en stor talang vill till AHK för att utvecklas och förberedas för ännu större äventyr. Jag är säker på att vi kommer att få se Benjamin i en större liga framöver, så bra är han. Tills dess ser vi fram emot att få njuta av hans handbollsartisteri och många mål i AHK-tröjan.

BENJAMIN HELANDER
Född: 
28 september 1998
Position: Vänstersex
Längd: 179 cm
Vikt: 73 kg
Moderklubb: BK46
Landskamper: 2A, 38U (för Finland)

2017-09-29 09:55