FelixClaar1505
Felix Claar. Foto: Bobby Bannister

Felix Claar förlänger med AHK

En av Handbollsligans bästa spelare har skrivit på ett nytt kontrakt med Alingsås HK. 20-årigen Felix Claar stannar i klubben minst till och med våren 2019. 

Felix Claar lämnade moderklubben Norrköpings HK som 16-åring 2013 och tog direkt en plats i Alingsås HK:s elitlag. Första säsongen blev han svensk mästare och han har spelat SM-final under samtliga av sina fyra säsonger i högsta ligan. Han har varit en bärande spelare i 96/97-landskaget och debuterade i juni i A-landslaget i samband med en turnering i Norge. 

Det kontrakt som skulle ha löpt ut i slutet av den här säsongen har rivits och Claar och AHK har i stället kommit överens om ett nytt kontrakt som gäller till och med våren 2019.

– Jag trivs oerhört bra i både Alingsås och AHK och känner att jag hela tiden utvecklas. Jag har en dröm om att bli utlandsproffs, men jag har aldrig känt någon brådska. Nu vet jag att jag kommer att spela här även nästa säsong och det är inte otänkbart för mig att det blir ännu längre, säger Claar, som till den här säsongen klivit in från vänsternio till positionen som mittnia och spelfördelare, där han ersatt landslagsmannen Jesper Konradsson som numera spelar i danska Skjern. 

– Vi tror att det är som mittnia han har störst chans att lyckas internationellt. Jag är förstås jätteglad att Felix varit så positiv till att förlänga sitt kontrakt. Det är en hårt arbetande och mogen spelare som har haft en enorm utveckling sedan han kom till oss. Det är helt klart en av Sveriges mest intressanta spelare just nu, säger AHK-tränaren Mikael Franzén

AHK:s klubbchef Christer Mårtensson är nöjd över att ha signerat ett tredje avtal med Claar sedan 2013. 

– Vi var glada när han valde oss 2013, vi har varit glada över hans konstanta utveckling och vi är glada att han väljer att stanna i AHK och Handbollsligan. Han var oerhört viktig för oss förra säsongen och har en ännu större roll den här säsongen som motor i vårt spel, säger Mårtensson. 

Namn: Felix Claar
Född: 5 januari 1997
Längd/vikt: 192 cm/97 kg 
Position: Mittnio
Moderklubb: Norrköpings HK 
Kom till Alingsås HK: 2013 
A-landskamper/mål: 1/2
U-landskamper/mål: 55/196 

2017-09-13 15:54