Franzén efter Norge – inför RIK

Knappt har våra herrar kommit hem från turneringsspel i Norge innan det är dags för den sista träningsmatchen inför årets säsong, Redbergslid gästar oss i morgon för årets upplaga av Lennart Fahlgrens Minne.


Nyss hemkomna från Norge och nu är det dags för genrep mot Redbergslid, tankar kring detta?

–Ja vi var i Kragerö i helgen och spelade tre matcher mot i tur och ordning Tvis Holstebro, Arendal och Karlskrona. En bra helg där vi har tagit steg i vårt spel såväl bakåt som framåt. Och i sista matchen mot Karlskrona är jag riktigt nöjd med att vi kom iväg ur startblocken på ett bra sätt och hade bra första andrafas. Redbergslid kommer perfekt i vår förberedelse då vi får mycket tid efter den för att förbereda oss mot Ricoh som är premiären i Handbollsligan.

Det ryktas om att det blev turneringsseger i Norge?

–Ja äntligen fick Christer Mårtensson en titel som han har saknat, dessutom på hans femtioårsdag! Skämt åsido så är det självklart så att det var viktigt för oss att känna på hur det är att vinna, vi har inte riktigt gödslat med det under försäsongen. Nu förlorade vi dock en match men den var klart godkänd och det märktes att Holstebro var lite före oss och hade lite mer avtal två och två som gjorde att de vann. Men efter det gjorde vi två stabila matcher där försvarsspelet hölls i mot Arendal men lite mer ihåligt mot Karlskrona.

Vad förväntas vi se mot Redbergslid i Lennart Fahlgrens Minne imorgon tisdag?

–Ett ganska taggat AHK där många gör sin matchdebut på Sveriges snabbaste golv, Estrad! Vi vill givetvis vinna och göra det på det sätt som vi vill och göra det med rätt saker, saker som vi är överens om är viktigt här och nu där vi befinner oss. Bra försvar som är tätt och aggressivt med bra tryck i kontring. Ett lite bredare anfallsspel med tryck från både vänster och höger med spelföljd som gör att vi använder hela planen. Dessutom så är det givetvis så att vi vill vinna mot en Handbollsligakonkurrent.
Skrivet av Martin Johansson   
2017-08-28 22:32