Förlust även mot Ohrid

Match två i turneringen i Struga spelades mot Ohrid som kom trea i Makedonska ligan efter Vardar och Metallurg. Slutresultatet blev 27-28 (14-16), alltså ytterligare en förlust för AHK.

Matchen var jämn hela vägen och varken de eller vi fick något ryck utan differensen var två mål och vardera hållet hela matchen. Det var två olika typer av handboll som möttes och Ohrid hanterade det bäst. Med lågt tempo och många tempoväxlingar.

Vi hade sista avslutet då vi fick bollen med 15 sekunder kvar och time out med 7 sekunder kvar och frikast. Mishels Liaba fick på ett bra skott efter växelspel men tyvärr så räddade målvakten och Ohrid spelar om tredjepris i turneringen mot Metallurg och vi möter Struga om 5-6 plats (vid lika hade vi spelat bronsmatch).

Vi gör i ärlighetens namn ingen bra match och det var svajigt bakåt men helt ok framåt. Matchens lirare i AHK blev Andreas Berg. Mishels Liaba gör bästa insatsen i AHK-tröjan och förtjänar också beröm. Vi har börjat en resa men har en lång väg att vandra mot Handbollsligans premiär. 

Alingsås HK–Ohrid 27–28 (14–16)

Målskyttar: Andreas Flodman 8 (3), Andreas Berg 7, Mishels Liaba 7, Magnus Persson 3, Johan Nilsson, Felix Claar.

Målvakt: Gustav Skagerling 12/40=30%

Pris till bästa spelare: Andreas Berg.
Skrivet av Mikael Franzén   
2017-08-15 12:03