Förlust mot Besiktas

Första matchen i Struga Tournament 2017 är avklarad och det blev tyvärr en förlust med 27–29 mot Besiktas.

Vi startade matchen rejält bakåt och fick bra träff på dem och några snabba kontringar så var vi loss i målprotokollet. Försvaret var stabilt och anfallsspelet rörligt och bra. Niometersspelarna Felix Claar, Mishels Liaba, Johan Nilsson och William Andersson Moberg (debut i AHK:s tröja) visade upp fin rörlighet och vi fick många fina lägen i vårt uppställda spel. Halvtidsresultatet var 16–13 i vår favör.

I andra halvlek var det lite trevande i början men sen började vi hitta tillbaka till effektiv andrafas och anfallsspel som i första halvlek och vi hade ledning med 21–15. Sen kom ett parti av matchen där vi inte hade många rätt och Besiktas utnyttjade läget och var uppe i 23-23 efter 50 minuters spel.

Sista tio var Besiktas bättre än oss och vi försökte jaga vilket Besiktas utnyttjade. Ett fall framåt för vårt nya lagbygge ändå där Liaba och Niclas Barud spelade treor och höll ihop det bra. Framåt så var nämnda fyra niometare duktiga och vi hittade bra spelföljd i 50 av 60 minuter. Men det går snabbt i handboll när misstag kommer och vår 6-7-minutersperiod i andra när raset kom var inte bra. Nu har vi ledig dag i morgon och laddar om för nästa match på måndag mot Ohrid.


Besiktas – Alingsås HK 29-27 (13-16)

Målskyttar Alingsås: Andreas Flodman 6 (2), Felix Claar 5, Mishels Liaba 4, Johan Nilsson 4, Andreas Berg 4, William Andersson Moberg 2,  Daniel Tellander 2

Målvakter: Rickard Frisk (60 min) 15/44=34%,  Gustav Skagerling 1/3 7m.

Pris till bästa spelare: Felix Claar.
Skrivet av Mikael Franzén   
2017-08-13 14:38