Herrar_uppstart_17_18_cykel

Säsongen inleds – med mountainbike

I dag drar elitlaget igång sin träning och här kommer en liten snabbintervju med tränaren Mikael Franzén.

Hur ser försäsongen ut och hur går tankarna?

– Vi startar i dag och börjar med en liten mountanbikestaffett under de internationella tävlingar som pågår i Nolhagaparken. Helgen läggs på att sätta lite grunder i försvarsspel då vi har en hel del nya roller att fördela ut. Vi kommer också ha en hel del teori och dra upp lite tankar om förra säsongen och förbättringar som vi vill göra.

Är alla spelare på plats?

– Ja, förutom Tobias Sandberg som är på landslagsuppdrag. Övriga är på plats och alla är mer eller mindre hela förutom Fredrik Teern som är borta en längre tid.

Hur ser augusti ut?

– Vi har träningsläger denna helg och kör på nästa vecka där vi träningsmatchar mot Önnered på fredag i Önneredshallen (17.00). Veckan därpå åker vi till Makedonien i en vecka för träning och matchning mot Metalurg och Besiktas i en träningsturnering. Sen blir det lite träning på hemmaplan innan vi åker till Kragerö för en träningsturnering och Fahlgrens minne mot Redbergslid innan serien drar igång mot Ricoh.

Vad är fokus under denna period?

– Vi bör sätta ett försvarsspel och givetvis grunderna i ett anfallsspel och få ihop den i stort sett nya gruppen som vi kommer att bygga.

Hur känns det inför säsongen?

– Det känns spännande och det är mycket nytt, vilket är väldigt roligt. Mycket att sätta tänderna i för både spelare och ledare men vi har en bra fysisk grund att stå på med bra träning på våren och under sommaren. Bra värden överlag och det innebär att fokus kan ligga på handboll och forma en bra grupp inför säsongen.

Vad skall ni ha för målsättning denna säsong?

– Vi är ett etablerat topplag och vill givetvis fortsätta ha den rollen i svensk handboll. Vi vill alltid vinna och går för guld men det är klart att fler klubbar har den målsättningen. Men jag är övertygad om att vi är att räkna med även denna säsong. Jag är nöjd med sammansättningen av vår trupp och tror vi kan få ihop något riktigt bra denna säsong också.

2017-07-28 01:40