williammoberg505William Andersson Moberg har skrivit på för tre år.

Stortalangen klar för Alingsås HK

Alingsås HK har knutit till sig en av landets största handbollstalanger. 17-årige William Andersson Moberg kommer de kommande tre säsongerna att spela i den blå tröjan.

– Jag tror att det är i AHK jag har bäst möjligheter att nå mina mål i framtiden, säger mittnian.

Stenungsunds HK fortsätter att fostra fina handbollstalanger. Efter landslagsspelarna Max Darj och Marcus Dahlin blev förra veckan Gunnar Bodin uppflyttad till nästa säsongs elitlag och nu står det klart att en av svensk handbolls mest spännande talanger väljer att representera Alingsås HK de kommande säsongerna. Kontraktet är skrivet på tre år.

Det handlar om William Andersson Moberg, som senast kommer från Partilleklubben IK Sävehof där han under sina tre år lett laget till lika många USM-guld. Andersson Moberg kom också på niondeplats på handbollsmagasinet Matchs lista över Sveriges största handbollstalanger, trots att han är född 2000 och på listan konkurrerade med spelare både ett och två år äldre än honom själv.

– Den största anledningen till att jag valt Alingsås HK är den fina omgivningen runt laget möjligheten att fortsätta att utvecklats. Jag har kollat på spelare som Jesper Konradsson, Felix Claar, Andreas Flodman, Tobias Sandberg och många fler som blivit bättre handbollsspelare sedan de flyttade till AHK, säger Moberg Andersson.

– Jag har som mål i framtiden att bli proffs och landslagsman och jag tror inte att det finns någon klubb som är bättre att gå till då. Sedan gäller det att jag gör det som krävs för att det ska bli bra och jag kommer att göra mitt bästa för att lyckas.

Mikael Franzén, tränare i Alingsås HK:

– Ytterligare en ung, talangfull spelare har valt Alingsås HK. I detta fall så är det en mycket spännande högerhänt niometersspelare född 2000. En bra tvåvägsspelare med bra spelsinne som har haft en fin utveckling de senaste åren. Vi har stor tilltro till att hans utvecklingskurva ska fortsätta hos oss och att William Andersson Moberg blir en viktig kugge i framtida Alingsås.

Christer Mårtensson, klubbchef i Alingsås HK:

– Tidigare har Sveriges bästa 94:a i form av Jesper Konradsson och Sveriges bästa 97:a i Felix Claar kommit till Alingsås och utvecklats till toppspelare i Handbollsligan och A-landslagsspelare. Nu kommer Sveriges bästa 00:a på nio meter och han har alla möjligheter att gå samma väg som Jesper och Felix. De senaste fyra åren har elva spelare som gått via AHK:s junior- eller elitlag nått A-landslaget, så jag är säker på att det också ligger bakom det beslut som William har fattat.

FAKTA
Namn: William Andersson Moberg.
Född: 25 mars 2000.
Position: Mittnio.
Längd: 183 cm.
Vikt: 93 kg.
Moderklubb: Stenungsunds HK (–2014).
Övriga klubbar: IK Sävehof (2014–2017).
Meriter: Tre USM-guld, utsedd till MVP 2015 och uttagen i All star team 2016 och 2017, uttagen i P17-landslaget som spelar sina första landskamper i sommar.

2017-06-08 12:40