Tre spelare flyttas upp till elitlaget

Tre spelare får lärlingskontrakt i Alingsås HK och kommer nästa säsong att tillhöra elitlaget: Högersexan Erik Andreasson, mittnian Gunnar Bodin och mittsexan Alexander Regen.

Det blir en hel del förändringar i AHK:s elitlag kommande säsong. Trotjänarna Marcus Enström och Pontus Johansson, som båda kom till AHK 2006, lägger skorna på hyllan, lagkaptenen Max Darj blir proffs i tyska Bergischer och landslagsmannen Jesper Konradsson flyttar till danska vicemästaren Skjern. Dessutom går Erik Pettersson till Aranäs och lämnar gör också Kasper Wallouch Lindholm

Sedan tidigare har målvakten Gustav Skagerling värvats från Tyresö och vänster- och mittnian Mishels Liaba från norska Kolstad. Från Bundesligalaget och EHF-cupmästaren Göppingen kommer också landslagsmeriterade mittsexan och försvarsklippan Niclas Barud samt Andreas Berg, som kan spela både på vänstersex och på nio meter. 

Nu står det också klart att tre spelare, som den senaste säsongen tillhört farmarlaget HP Alingsås i division ett, flyttas upp i elitlaget och får lärlingskontrakt. 

Högersexan Erik Andreasson, 19, är uppvuxen i Alingsås och fostrad i AHK. Nu ska han slåss med nyblivne landslagsmannen Andreas Flodman och Samuel Lindberg om speltiden på positionen.

– Erik är en högersexa som har stor potential. Han har testat att träna med oss tidigare och har visat att han håller för nästa steg. En träningsvillig och Alingsåsfostrad spelare som visat i HP och på träningar att han kommer ta upp kampen med Andreas och Samuel, säger Per Johansson, team manager i Alingsås.

Mittnian Gunnar Bodin, 18, kommer, liksom Max Darj, från Stenungsund och har de senaste tre säsongerna gått på handbollsgymnasiet i Alingsås. 

– En annorlunda mittnia som kommer tillföra spetskompetens till vår trupp. Han har visat på träningar med oss att han är bra på att sätta andra i lägen och i det även vara ett bra hot själv. Bra attityd belönas i det här fallet med en plats i truppen, säger Johansson. 

Den tredje spelaren som flyttas upp i elitlaget är den blott 16-årige mittsexan Alexander Regen som lämnade Gotland för Alingsås inför den gångna säsongen. 

– Alexander är en linjespelare som har en riktigt härlig inställning till handboll. Han kom från Visby Gute inför den här säsongen och har gjort stora avtryck vilket gör att vi vill att han skall få chansen i vår elittrupp nästa säsong. En ledartyp trots sin unga ålder som redan i år har gjort en hel del träningar med de stora grabbarna, säger Johansson

Med uppflyttningarna av Andreasson, Bodin och Regen innehåller elittruppen nästa säsong 19 spelare. 

– Truppen är stängd, sen ska man aldrig säga aldrig om något intressant skulle dyka upp. Men vi känner oss nöjda med den trupp vi har och siktar, liksom vi har gjort de senaste åren, på att slåss om SM-guldet i maj, säger AHK:s klubbchef Christer Mårtensson

ALINGSÅS HK:S TRUPP 2017/18
Målvakter: 
Rickard Frisk (fjärde säsongen)
Gustav Skagerling (första)

Vänstersex: 
Daniel Tellander (åttonde)
Emil Frend Öfors (fjärde)

Mittsex:
Oscar Bergendahl (fjärde)
Niclas Barud (första)
Alexander Regen (första)

Högersex: 
Andreas Flodman (fjärde)
Samuel Lindberg (andra)
Erik Andreasson (första)

Vänster- och mittnio: 
Felix Claar (femte)
Fredrik Teern (femte)
Tobias Sandberg (tredje)
Anders Alfredsson (andra)
Andreas Berg (första)
Gunnar Bodin (första)
Mishels Liaba (första)

Högernio: 
Johan Nilsson (sjunde)
Magnus Persson (andra)

2017-06-01 13:33