MaxDarjLagkaptenen Max Darj. Foto: Bobby Bannister

Max Darj: "Tack för allt"

För åtta år sedan påbörjade jag en resa som jag då inte visste vart den skulle ta mig. I samband med semifinalerna mot Hammarby 2009 skrev jag på mitt första kontrakt med Alingsås HK, ett beslut som jag aldrig har haft anledning att ångra. 

Någon vecka senare stod jag i klacken när mina kommande lagkamrater och blivande vänner spelade hem AHK:s första SM-guld genom tiderna. 

Jag är fantastiskt glad och stolt över att jag har fått vara med på den resa som vi spelare tillsammans med ledare, ideell personal och supportrar har gjort. Tillsammans har vi tagit AHK till den absoluta Sverigetoppen och förvaltat vår position där. 

Sedan min första match i elitlaget, borta i Champions League mot regerande mästaren Ciudad Real, har jag älskar att dra på mig den blåa tröjan. Klubbmärket över det vänstra bröstet har etsat sig in mer och mer i mitt hjärta för varje år. Oavsett vilket lag det handlar om i föreningen eller i vilket sammanhang så kommer mitt hjärta alltid att bulta för AHK. 

Innan jag börjar nästa resa, som var inte heller vet vart den tar mig, vill jag passa på att säga tack till alla som hjälpt till att forma mig både som spelare och människa. 

Tack till alla fantastiska lagkamrater som jag haft genom åren. Att träffas varje dag och jobba mot gemensamma mål skapar band som aldrig kommer att gå sönder. Jag har fått många vänner för livet. 

Tack till alla tränare och ledare jag har haft, som hjälpt mig i min utveckling både på och utanför planen. 

Tack till alla på kansliet som alltid har ställt upp för oss spelare, som alltid funnits där, som alltid varit som extra föräldrar för oss spelare, som alltid jobbat för vårt bästa. 

Tack till alla ideella krafter som ser till att vi kan arrangera matcher och göra Estrad Alingsås till en av de svåraste platserna att komma till som motståndare. 

Och framför allt ett stort tack till alla fantastiska supportrar som har stöttat mig och dag efter dag, vecka efter vecka, år efter år. Jag vet att AHK betyder så mycket för så många och jag vill att ni ska veta att ni har gjort så att AHK betyder så otroligt mycket för mig. Tack för att nu finns!

Matchtröjan är inlämnad, kaptensbindeln är klar att fästas på en annan arm och laget kommer att stå redo igen i september när kampen om nästa SM-guld börjar.

På återseende! 

Max Darj 

2017-05-31 14:39