FredrikTeernFredrik Teern. 

Fredrik Teern borta resten av året

Skadan Fredrik Teern ådrog sig i den första semifinalen i tisdags visade sig vara allvarlig. Bröstmuskeln är av och nu väntar operation och sedan sju månaders rehabilitering för försvarsspecialisten.

Det blev bara tio minuters spel för Alingsås HK:s Fredrik Teern i semifinalspelet. Han tvingades utgå efter en situation i försvarsspelet där han skulle täcka ett skott och fick en smäll av skottarmen. 

– Det var en sån situation som händer flera gånger per match och ingenting fult från någon. Jag kände att det högg till, men trodde inte att det skulle vara så allvarligt. Just nu känns det bara väldigt segt, en semifinalserie och eventuell final är inget man vill missa, säger han. 

Gårdagens magnetkameraundersökning visade att den högra bröstmuskeln är av, vilket innebär operation och sedan runt sju månaders rehabilitering. Det kan betyda att Teern, vars vänstra bröstmuskel gick av 2010, är tillbaka först efter EM-uppehållet i början på nästa år.

– Det är oerhört tråkigt för Fredrik och vi lider givetvis med honom. Som lag är vi dock tvungna att gå vidare och vi kommer kämpa lite extra för honom och för Alingsås HK för att ta oss till ytterligare en final, säger AHK:s tränare Mikael Franzén.

Det står 1–1 i matcher i semifinalserien mellan Alingsås HK och IK Sävehof. Tredje matchen spelas i Estrad Alingsås på söndag. 

2017-05-12 09:53