jubel_malmo_kvart_4_170425Jubel efter kvällens seger mot Malmö som innebar en biljett till semifinal. Foto: Tommy Holl.

AHK till fjärde raka semifinalen

Det behövdes inte en femte match i denna kvartsfinalsserie. AHK visade upp ett starkt försvarsspel, låste bakåt och slängde nyckeln i Lillån. Malmö kunde inte hitta nyckeln till att låsa upp AHK:s starka försvar. Alingsås HK kämpade och briljerade denna tisdagsafton till ett kokande Estrad.
–Vi var inte bara det bästa laget ikväll, utan vi var bäst sett till hela matchserien, sa en mycket nöjd Mikael Franzén. Matchen slutade 27–21 (14–10).

Hela 1 779 personer hade kommit till Estrad denna kväll för att se det fjärde mötet mellan Alingsås HK och HK Malmö. Senast vann Malmö och lyckades reducera kvartsfinalserien till 2–1. Fortfarande övertag och matchboll för AHK men för att undvika en femte avgörande match i Skåne var vinst på tisdagskvällen ett måste.

Det blev en målrik första halvlek. Båda lagen fick tidigt i matchen hål på varandras målvakter och följdes åt i målprotokollet under hela första halvlek.
–Vi gör en bra start trots få räddningar, vi för matchen, kommenterade Mikael Franzén efter slutsignalen.

Efter uteblivna räddningar från båda lagens målvakter slängde hemmatränaren Mikael Franzén in Erik Pettersson som kom in och fick tag i bollarna. AHK ryckte från bortalaget och avslutade den första halvleken på ett snyggt sätt.
–Det var viktigt att vi ryckte i slutet av första halvlek, trots att de var vi som förde matchen konstaterade Mikael Franzén.

Den jämna första halvleken slutade 14–10 till Alingsås HK. Efter att Emil Frend Öfors dundrat in ett hårt skott från halva plan som fick Estrad att jubla och massor av skön energi för AHK med in i halvtidsvilan.

Malmö HK gick ut till andra halvlek med kniven mot strupen. Minsta lilla misstag utnyttjade AHK som spelade disciplinerat.
–Vi gör det riktigt bra bakåt, samt att vi vårdar bollen bra. Vi blir inte stressade, kommenterade Mikael Franzén.

Många i laget bidrog till anfallsspelet och efter en rad fina räddningar av Rikard Frisk var HK Malmö chanslösa.
–Vi gör två bra målvaktsbyten som gör det lättare för oss i defensiven, både Frisk och Pettersson var bra idag menade Mikael Franzén.
–Det var många som bidrog till målprotokollet, till skillnad från matchen senast i Malmö fortsatte han.

AHK vann matchen och gick vidare till semifinal. Matchen slutade 27–21 och nu väntar ett uppehåll på ungefär två veckor innan semifinalerna skall spelas.

Alingsås HK–HK Malmö 27–21 (14–10)

AHK: Emil Frend Öfors 6, Felix Claar 5, Andreas Flodman 4, Jesper Konradsson 4, Max Darj 3, Tobias Sandberg 2, Daniel Tellander, Samuel Lindberg, Oscar Bergendahl.

HKM: Adam Lönn 7, Linus Persson 5, Fredrik Lindahl 4, Mirsad Pecikoza 3, Jim Andersson, Fredrik Petersen.

Målvakter:
* AHK: Rickard Frisk 9/25=36% + 2/2 7m, Erik Pettersson 4/8=50% + 0/1 7m.
* HKM: Dan Beutler 8/27=30% + 1/1 7m, Niklas Kraft 3/11=27%.

Straffar:
* AHK: 0/1.
* HKM: 1/3.

Utvisningar:
* AHK: 4x2 min.
* HKM: 2x2 min.

Pris till bästa spelare:
* AHK: Emil Frend Öfors.
* HKM: Adam Lönn.

Domare: Niclas Widell & Jonas Åström.

Publik: 1 779.

Alingsås HK till semifinal med 3–1 i matcher.
Skrivet av Olof Thyrelius   
2017-04-25 21:36