jesper_konradsson_savehof_161207

AHK missade chans att gå vidare

Det var ett taggat HK Malmö som klev ut i Baltiska Hallen. Efter två raka AHK-vinster hade Skåneklubben bestämt sig för att vinna. Hemmalaget avväpnade AHK:s anfallsspel och visade upp en god kämpaglöd. Matchen slutade 26–20 (12–7) till HK Malmö.
– Malmö var bättre än oss idag, de förtjänar vinsten, konstaterade Mikael Franzén.

Formstarka Alingsås HK tog bussen ner till Skåne med 2–0 i matcher efter den stabila försvarsinsatsen i söndags som ledde till hemmaseger. Förutsättningarna inför kvällens match var med andra ord glasklara. Hemmavinst innebar fortsatt kvartsfinalspel, men vid AHK-seger var HK Malmös säsong över och Alingsås HK semifinalklara.

Den första halvleken började i Malmös favör. AHK fumlade bort ett par bollar i offensiven som Malmö utnyttjade. Men även hemmalagets offensiv var tämligen ineffektiv och faktum var att efter dryga kvarten spelad hade båda lagen bara hittat målet fem gånger var, 5–5.

Alingsås HK hade fortsatt stora problem med anfallsspelet i första halvlek. Man blev stressade och pressade av Malmös aggressiva försvarsspel vilket resulterade i många bolltapp och svaga distansskott som Dan Beutler enkelt räddade. Malmö utnyttjade läget och fick utdelning framåt. Den första halvleken slutade 12–7.

HK Malmö fortsatte i andra halvlek med sitt starka skytte. Adam Lönn var tillbaka vilket skapade ett större hot framåt med större besvär för AHK-försvaret. I offensiven hittade AHK heller inga lösningar mot Malmös försvar. En svag inledning av AHK i andra halvlek bäddade för att Malmö rann iväg i målprotokollet.
– Adam Lönn var bra i Malmö och fick göra många mål. Vi kommer fram till många lägen men tappar skärpan, kommenterade Mikael Franzén idag.

Det var mycket som inte stämde för Alingsås HK denna match till skillnad från senaste matchen hemma i Estrad. Kontringsspelet hade Malmö stoppat väl genom disciplinerat hemspring och målvaktskampen vann Dan Beutler med råge.
– Konradsson kämpar och gör det bra, men vi behöver sett till hela laget vara bättre i numerära över- och underlägen för att utmana Malmö idag, konstaterade Mikael Franzén efter slutsignal.

Hemmalaget höll sin ledning intakt och vann därmed sin första match i kvartsfinalsserien. Matchen slutade 26–20 och nu väntar en fjärde kvartsfinal mellan lagen. För AHK gäller på tisdag att vinna för att gå vidare till semifinal inför hemmapubliken på Estrad. Lita på att AHK kommer att finslipa på detaljer och gå ut taggade för att avgöra matchserien.
– Vi ska analysera den här matchen för att förbättra oss, både bakåt och framåt, berättade Mikael Franzén.

HK Malmö–Alingsås HK 26–20 (12–7)

HKM: Adam Lönn 6, Fredrik Petersen 6 (2), Linus Persson 5, Mirsad Pecikoza 4, Jim Andersson 3, Fredrik Lindahl 2.

AHK: Marcus Enström 4, Jesper Konradsson 4, Emil Frend Öfors 3, Oscar Bergendahl 3, Felix Claar 2, Fredrik Teern 2, Daniel Tellander, Andreas Flodman.

Målvakter:
* HKM: Dan Beutler 12/31=39%.
* AHK: Rickard Frisk 5/22=23% + 0/1 7m, Erik Pettersson 4/9=44% + 0/1 7m.

Straffar:
* HKM: 2/2.
* AHK: 0/1.

Utvisningar:
* HKM: 8x2 min.
* AHK: 4x2 min.

Domare: Andreas Isén & Martin Strand.

Publik: 887.

Alingsås HK leder med 2–1 i bäst av fem matcher.
Skrivet av Olof Thyrelius   
2017-04-20 21:24