Emil_Frend_Ofors_160914_GUI
Emil Frend Öfors gick i bräschen mot HK Malmö i kvartsfinal ett. Arkivfoto: Tommy Holl.

Alingsås HK vinnare i första kvarten

Det var AHK som drog det längsta strået denna afton på bortaplan i Malmö. Alingsås visade upp ett enormt starkt försvarsspel och vände på steken efter en tuff start på matchen.
– Många som bidrar idag och gör det bra kommenterade Mikael Franzén efter matchen.

Slutresultat skrevs till 24–20 (13–10) i AHK-favör.

Äntligen var det dags för slutspel i Handbollsligan! AHK kom in i detta slutspel med en berg och dalbana till grundserie. I vissa matcher var Alingsås HK bäst i landet. Medan i andra stunder var de knappt värda en slutspelsplats. Men allt det där var glömt och nu väntade en rafflande kvartsfinalserie mot ett revanschsuget HK Malmö. Ett slutspelsmöte som AHK har vunnit två gånger om.

Hemmalaget HK Malmö var snäppet vassare i inledningen av matchen. Det var i synnerhet i offensiven som Malmö träffade rätt på Alingsås HK.
För bortalagets del var som så många gånger tidigare i senare tid, offensiven som inte stämde.

AHK stressades fram till avslut som Dan Beutler i Malmömålet slukade lätt. Dan Beutler som för övrigt tenderar att storspela när Alingsås HK står på andra sidan plan.
– Lite stelt framåt men med tanke på att vi spelar med tre högerhänta gör vi det bra menade bortatränaren Mikael Franzén efter slutsignal.

Alingsås HK höll ändå jämna steg med Malmö i första halvlek. Med tjugo minuter spelade fick AHK vind i seglen när man utjämnade matchen och senare även tog ledningen efter fem raka mål. 
– Vi får lite kontringar som gör det lättare för oss och får hål på Beutler, till skillnad från förra mötet i Baltiska Hallen i vintras konstaterade Mikael Franzén.

Den första halvleken slutade 13–10 till AHK:s favör.

Det var bäddat för en riktig nagelbitare inför den andra halvleken. AHK kämpade och slet för att behålla sin ledning intakt men Malmö kröp allt närmare bortalaget i målprotokollet.

Alingsås HK fortsatte dock med det goda spelet och höll avståndet ner till HK Malmö främst tack vare det stabila försvarsspelet. Även Rickard Frisk i AHK-målet var tillbaka i gammal god form efter ett par matchers frånvaro.
– Vi visar upp ett riktigt bra försvarsspel kommenterade en nöjd Mikael Franzén efter matchen.

AHK spelade sedan ut hela registret och satte spiken i kistan. Matchen slutade 24–20 till Alingsås HK som nu vänder matchserien till sin fördel. Match nummer två spelas redan nu på påskdagen, i Estrad Alingsås.
– Det gäller nu att inte fira denna seger för mycket nu, utan att fokusera på nästa match och förbättra ett par saker berättade Mikael Franzén.

HK Malmö–Alingsås HK 20–24 (10–13)

HKM: Simon Nyberg 4, Linus Persson 4, Fredrik Petersen 4 (2), Mirsad Pecikoza 2, Fredrik Lindahl 2, Jim Andersson, Carl-Johan Andersson, Lucas Lidbeck, Zoran Roganovic.

AHK: Emil Frend Öfors 6, Andreas Flodman 5 (1), Felix Claar 4, Max Darj 3, Marcus Enström, Daniel Tellander, Fredrik Teern, Tobias Sandberg, Oscar Bergendahl, Anders Alfredsson.

Målvakter:
* HKM: Dan Beutler 15/38=39% + 0/1 7m.
* AHK: Rickard Frisk 11/29=38% + 0/1 7m, Erik Pettersson 0/1 7m.

Straffar:
* HKM: 2/2.
* AHK: 1/1.

Utvisningar:
* HKM: 2x2 min.
* AHK: 4x2 min.

Pris till bästa spelare:
* HKM: Linus Persson.
* AHK: Emil Frend Öfors.

Domare: Rickard Canbro & Markus Vinberg

Publik: 1 105.

Alingsås HK leder med 1–0 i bäst av fem matcher.

Kommande matcher:
16/4 17.10 Alingsås HK–HK Malmö
20/4 19.10 HK Malmö–Alingsås HK
25/4 19.10 Alingsås HK–HK Malmö eventuell
27/4 18.30 HK Malmö–Alingsås HK eventuell
Skrivet av Olof Ericson   
2017-04-12 21:32