Ännu en förlust för AHK

Alingsås HK:s herrlag mår inte bra nu. Det står klart efter den fjärde raka förlusten, denna gången hemma mot Lugi.
– Det är tungt såklart, de är bättre än oss konstaterade en besviken Mikael Franzén. Matchen slutade 29–21 (16–9) till Lugi.

Det har varit en tung period för Alingsås HK. AHK har fått se sig omsprungna i tabellen av flera lag och finner sig själva på en femteplats. Och vad behövdes då för att vända den negativa trenden till en positiv sådan? Jodå, en seger mot serietvåan Lugi. Bortalaget är fyllt av kvalité, inte minst den unge Simon Jeppsson som leder skytteligan och tilldelades priset som bästa spelare i Handbollsligan senaste månaden.

Matchen startades i bortalagets favör. Alingsås hade precis som i tidigare matcher, svårt att få igång offensiven. Samtidigt läckte det bakåt hos de blåklädda och Lugi utnyttjade hemmalagets dåliga start.
– Vi slarvar i anfallsspelet och får en enorm uppförsbacke tidigt i matchen menade hemmatränaren Mikael Franzén.

AHK halkade efter Lugi tidigt. Det var uppförsbacke direkt. Precis som i tidigare matcher slarvar man bort klara lägen framför mål och kastar okoncentrerat bort ett par anfall. Den första halvleken slutade 16–9 till Lugi.

När Lugi väl hade skaffat sitt försprång var de lugna och kontrollerande i sitt spel. AHK krigade bättre i den andra halvleken, men var aldrig nära.
– Vi kämpar på bra, speciellt i anfallsspelet men vi har ingen kontakt i matchen, konstaterade Mikael Franzén efter slutsignal.

En av få ljusglimtar för Alingsås HK denna kväll var Felix Claar. Med tio mål framåt var han hemmalagets i särklass bästa spelare idag.
– Jag kör på och är i god form, det mesta går min väg sade en ödmjuk med klart besviken Felix Claar efter matchen.

Matchen slutade 29–21 till Lugi. Och med det så står det klart att en topp-fyra placering är bortom räckhåll om Malmö vinner morgondagens match mot IFK Skövde. Med det försvinner i så fall fördel av hemmaplan i kvartsfinalspelet.

Seriespelets sista match är nu på torsdag, borta mot tabelljumbon IFK Ystad. Tills dess får AHK bryta ihop, komma igen och hitta tillbaka till gammal god form. Det finns kvaliteter i AHK som borde kunna bära långt väl framme i slutspelet. Hemmapubliken tände till då och då under matchen mot Lugi. Till slutspelet krävs det dock mer av fansen för att bära laget framåt mot nya segrar, och för att det skall kunna bli sfler hemmamatcher under våren.

Alingsås HK–Lugi HF 21–29 (9–16)

AHK: Felix Claar 10, Andreas Flodman 3 (1), Marcus Enström 2, Magnus Persson 2, Max Darj, Jesper Konradsson, Emil Frend Öfors, Oscar Bergendahl.

LUG: Simon Jeppsson 7, Hampus Henningsson 4, Hampus Jildenbäck 4, Lucas Pellas 4 (1), Andreas Arrman 4, Alfred Jönsson 3, Anders Hallberg, Otto Lagerquist, Jakob Wickman Modigh.

Målvakter:
* AHK: Erik Pettersson 12/38=31% + 0/1 7m, Pontus Axelsson 0/2=0%.
* LUG: Josip Cavar 7/23=30% + 1/2 7m, Oscar Jensen 3/7=42%.

Straffar:
* AHK: 1/2.
* LUG: 1/2.

Utvisningar:
* AHK: 3x2 min.
* LUG: 5x2 min.

Domare: Johan Gomér & Martin Gomér.

Publik: 1 548.
Skrivet av Olof Thyrelius   
2017-04-02 21:52