Tobias_Sandberg_161216_YIFTobias Sandberg. Foto: Tommy Holl

Sandberg: "Vi har blivit en underdog"

Tre raka förluster för första gången den här säsongen, men Tobias Sandberg och AHK har på intet sätt gett upp. 

– Vi var uträknade förra året också, sen tände vi till i slutspelet, säger den nyss fyllda 19-åringen som i vintras skrev på ett nytt kontrakt som gäller över de kommande två säsongerna. 

Det kan tyckas orättvist att truppens yngsta spelare ska få förklara formen och sinnesstämningen i laget, men Tobias Sandberg visar upp en mognad även utanför planen. 

– Det är klart att vi har snackat om vad som har hänt och det gäller att vi hittar tillbaka till det vi gjort bra, att vi hittar vårt självförtroende igen. Det sitter i skallarna, det märkte vi om inte annat mot Kristianstad i onsdags, säger han. 

– Jag tycker faktiskt inte att vi gjorde någon dålig match. Vi stod bra bakåt, Erik (Pettersson) och Pontus (Axelsson) gjorde det jättebra i målet, vi fick våra kontringar och lägen, sen var det det sista som fattades. Första- och andrafas är normalt sett våra styrkor och nu har vi plötsligt noll mål på tolv försök i våra senaste matcher. 

Hur ska ni ändra på det? 

– I torsdags gick vi in i vårt slutspelsläge. Nu är det ännu mer fokus på allt från kost och sömn till träning så att vi hittar tillbaka till det vi är trygga med i spelet. Vi hade en dipp i slitet av förra säsongen också, men redde ut det till slutspelet. 

Ni har inte längre hemmaplansfördelen i kvarts­finalen i egna händer, hur påverkar det er? 

– Det låter kanske konstigt, men på ett sätt har vi satt oss i en ganska go sits. Vi har blivit en underdog som många lag kanske vill möta i slutspelet, vi går inte in där med något favoritskap. Vi går för att vinna de två avslutande matcherna nu så att vi kommer in i slutspelet med positiva känslor. 

Hur ser du på din egen prestation och utveckling den här säsongen? 

– Jag tycker att det har varit positivt förutom att jag haft en del småskador. En trasig fot höll mig borta en månad och senast hade jag problem med vaden och kunde inte spela. Men jag tycker att jag utvecklats mycket den här säsongen, sen är det så klart tufft när man har (Jesper) Konradsson framför sig, det blir begränsat med speltid. Men det gäller att ta vara på chansen varje gång man kommer in på planen. 

Tror du på en större roll nästa säsong? 

– Jag hoppas på det i alla fall. Det ska bli en utmaning, samtidigt som det är lite sorgligt att spelare som Konradsson, (Max) Darj och (Marcus) Enström försvinner, det är spelare som har skapat mycket av det AHK är i dag. 

Och du blir av med din privatchaufför också? 

– Ja, både jag och Samuel (Lindberg) har åkt med Konradsson hela säsongen, så jag får se till att skaffa en bil till hösten så jag kan komma till träningarna (skratt). 

2017-03-31 13:55